Didelės įstrižainės išmaniųjų telefonų populiarumas nėra toks didelis, kaip manyta anksčiau  (5)

Kompanijos Flurry specialistų atliktas išmaniųjų telefonų vartotojų aktyvumo tyrimas rodo, kad taip vadinamų planšetofonų (phablet) rinkos dalis yra niekingai maža – ji neviršija 2-3%, priklausomai nuo telefono naudojimo pobūdžio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad maždaug 69% tyrime dalyvavusių mobilių įrenginių yra išmanieji telefonai, kurių ekrano įstrižainė sudaro 3.5″ – 4.9″, savo ruožtu, ekrano įstrižainę, mažesnę nei 3,5“, turi 16%, planšetiniams kompiuteriams su 7″ – 8.4″ įstrižainės ekranu tenka 6% rinkos, tuo tarpu didesnį nei 8,5“ ekraną turėjo maždaug 7% tyrimo metu fiksuotų planšetinių kompiuterių. Tyrimą atlikę ekspertai prie planšetofonų priskiria išmaniuosius telefonus, kurių ekrano dydis sudaro 5″ – 6.9″. Įdomu tai, kad visi šie įrenginiai veikia su operacine sistema Android ir užima maždaug 7% visų produktu su šia programine platforma kiekio. Android išmanieji telefonai su ne didesniu nei 4.9″ ekranu užima 70% Android įrenginių rinkos. Kompanija BlackBerry dėl savo senų mobilių įrenginių parko apie 70% savo vartotojų verčia dirbti su telefonais, kurių ekrano įstrižainė neviršija 3.5″. Savo ruožtu, visi tyrime dalyvavę Windows Phone išmanieji telefonai patenka į 3.5″ – 4.9″ įrenginių kategoriją.

Tyrimas taip pat parodo, kad planšetiniai kompiuteriai dažniausiai naudojami žaidimams (17% atvejų, kai ekranas didesnis nei 8.5″ įstrižainės ir 12% atvejų, jei ekrano dydis sudaro 7“ – 8.4″), savo ruožtu, didžiausią žaidėjų auditoriją sudaro išmaniųjų telefonų savininkai (64%). Taip pat išmaniųjų telefonų savininkai aktyviai skaito el. knygas (83% atvejų), žiūri vaizdinę medžiagą (85%).

Planšetofonai dažniausiai naudojami el. knygų skaitymui (3% atvejų), žaidimams ir vaizdinės medžiagos peržiūrai naudojama tik 2% atvejų. Tokiu būdu, išmaniųjų telefonų su gigantišku ekranu populiarumas kol kas smarkiai perdėtas, nors ateityje viskas gali pasikeisti, ypač didėjant šios kategorijos asortimentui.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (5)