Robotą – laumžirgį galima valdyti telefonu (Video)  (0)

Bendrovė „Festo“ sukūrė laumžirgį imituojantį robotą „BionicOpter“, kuris itin tiksliai atkartoja laumžirgio skrydžio ypatumus, įskaitant gebėjimą kuriam laikui pakibti ore, pranešė „Dailymail.co.uk“. Be to, robotą galima valdyti išmaniuoju telefonu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„BionicOpter“ korpusas yra 44 cm ilgio, sparnų ilgis siekia 63 cm, robotas sveria 175 gramus. Keturi iš anglies pluošto ir folijos pagaminti dirbtinio laumžirgio sparnai plasnoja iki 20 kartų per sekundę sparta. Stebint jo skrydį susidaro įspūdis, kad „BionicOpter“ ne skrenda, o tarsi plaukia oru, sakoma pranešime. Kaip ir jo antrininkas gamtoje, „BionicOpter“ gali skraidyti visomis kryptimis ir atlikinėti pačius sudėtingiausius skrydžio elementus.

Kadangi „BionicOpter“ sparnai gali mosuoti skirtingu ritmu, robotas prireikus gali sumažinti greitį, staigiai apsisukti, iškart padidinti greitį ir netgi skristi atbulomis. Iš viso šiame robote naudojami 9 mikrovarikliai.

Pasak „BionicOpter“ projekto atstovo daktaro Heinricho Frontzeko, unikalias aerodinamines savybes šiam robotui suteikė ne tik lengvas korpusas, bet ir glaudi itin kompaktiškų daviklių, pavarų, mechaninių mazgų, kontrolės sistemų integracija. Pasak mokslininko, „Festo“ specialistams pirmą kartą pavyko sukurti modelį, kuris gali demonstruoti sraigtasparnio, įprastinio lėktuvo ir sklandytuvo galimybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)