Prie „Google“ ruošiamo rimto „Chrome“ atnaujinimo tobulinimo prisijungia ir „Opera“  (3)

„Apple“ ir „Google“ turi glaudžius ryšius, kai pradedame kalbėti apie interneto naršykles. Taip yra dėl to, jog jos abi plėtoja atviro kodo „WebKit“ variklį, kuriuo paremtos „Chrome“, „Safari“ bei daugelis kitų interneto naršyklių. Visgi „Google“ panoro savo produkto, pavadinto „Blink“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia „Google“, „Blink“ variklis jos „Chrome“ interneto naršyklės dizainui ir bendram pajėgumui bus žymiai geresnis pasirinkimas, nei „WebKit“. Kompanija žada, kad „Blink“ padarys naršyklę stabilesnę ir greitesnę, tačiau kai kalbame apie naršykles, visad girdime būtent tai ir nieko daugiau.

„Google“ visgi nežada drebinti rinkos iš karto. Perėjimas iš „WebKit“ į „Blink“ vyks pamažu, tad interneto plėtotojai labai drastiškų pasikeitimų staiga gali ir nesitikėti, kas, be jokios abejonės, yra gera žinia. Nors daugeliui technologijų mėgėjų tai nesakys nieko, interneto gigantas nurodė, jog artimiausiu metu „nurėš“ apie 4,5 milijono „WebKit“ kodo eilučių ir pakeis jas „Blink“.

Tuo žinios interneto naršyklių rinkoje nesibaigia. Nors „Opera“ gana senokai pranešė, jog pakeis savo naudojamą variklį „Presto“ į „WebKit“, norvegai netikėtai pakeitė nuomonę. Jie oficialiai pranešė, kad prisijungia prie „Google“ kuriamo „Blink“ variklio, tuo tarpu „Apple“ su „Safari“ lieka prie „WebKit“ variklio. „Mozilla“ su „FireFox“ naudoja „Gecko“, o programinės įrangos giganto „Microsoft“ naršyklė „Internet Explorer“ yra paremta „Trident“ varikliu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (3)