Prognozės: Google kurs naują nešiojamų kompiuterių segmentą su operacine sistema Android  (0)

Per ganėtinai trumpą laiką kompanijai Google pavyko sėkmingai užimti lyderio pozicijas mobilių įrenginių rinkoje. Savo ruožtu, puslapis DigiTimes praneša, jog paieškos gigantas dabar gali susikoncentruoti ties nešiojamų kompiuterių segmentu, o šiais metais išleisti sprendimą, kuris dirbs su operacine sistema Android.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo ruožtu, tai neturėtų sutrukdyti pasinaudoti visomis šiuolaikinio nešiojamo kompiuterio galimybėmis. Naujasis kompiuteris turėtų priklausyti naujai kategorijai, kurie greičiausiai vadinsis AndroidBook.

Jei tikėti įvairių šaltinių pranešimais, kompanija Google taip pat nenustos plėtojusi nešiojamų kompiuterių serijos Chromebook Pixel. Labiausiai tikėtina, kad AndroidBook sprendimų komandai vadovaus Google viceprezidentas Sundar Pichai, kuris šių metų kovo mėnesio viduryje pakeitė Android padalinio vadovą Andy Rubin, kuris dėl savo tvirtos pozicijos (taigi ir dėl to kilusių ginčų su Google vadovybe bei tuo pačiu Sundar Pichai) paliko savo postą ir gali bet kuriuo metu pradėti darbuotis prie kito projekto (galbūt net kitoje kompanijoje).

Androidbook nešiojamo kompiuterio debiutas rinkoje turėtų įvykti 2013 metų III ketvirtyje, o jo kaina turėtų būti panaši į jau anonsuoto Chromebook Pixel – pastarasis kainuoja apie $1400 (~ 3780 lt). Techniniai naujoko parametrai šiuo metu nežinomi, tačiau visai tikėtina, kad pamatysime sprendimą su ARM platforma, kuri puikiai susidoroja su kasdienėmis užduotimis, be to, gali sėkmingai palaikyti labai didelės raiškos ekranus (priminsime, kad Google nešiojamo kompiuterio Chromebook Pixel ekrano įstrižainė sudaro 12,85“, raiška – 2560 x 1700 taškų, arba 239 ppi, t.y. daugiau, nei MacBook Pro Retina).

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)