Planšetiniai kompiuteriai įveikė ir maldaknyges  (0)

Anglikonų Šv. Jono bažnyčia Mickleoveryje (Jungtinė Karalystė) parapijiečiams išdalino ne psalmynus, o planšetinius kompiuterius: „Android“ planšečių ekranai, kuriuose vaizdą galima nesunkiai padidinti dviem pirštais, labai patinka vyresniems žmonėms, rašo theregister.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Archos“ planšetinius kompiuterius bažnyčia naudoja kaip atsarginį variantą greta jau esamų projekcinių ekranų, taigi, psalmes giedoti gali net ir silpniausio regėjimo parapijiečiai.

Bažnyčios atstovai teigia: „Keli mūsų kongregacijos nariai jau anksčiau per sekmadienio mišias naudodavo savo įrenginius“. Šventikai nuoširdžiai tikisi, kad tokius kompiuterius parapijiečiai naudojo būtent mišioms stebėti, o ne ieškodami alternatyvių pramogų.

Dabar, centralizuotai išdalinus kompiuterius visiems, apsilankiusiems mišiose, į įrenginių ekranus bus transliuojama tai, kas reikalinga mišioms (daugiausiai – psalmės, kurios kaip tik tuomet giedamos, bet taip pat – skaitomi evangelijos fragmentai), o besimedžiantiems bus nesunku pasididinti tekstą tiek, kad tai nevargintų akių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)