Ateityje slaptažodžių įvedinėti nebereikės – užteks apie juos pagalvoti  (0)

Atsiminti daugybę skirtingų slaptažodžių, kuriuos naudojate įvairiose interneto tarnybose, gali būti sudėtinga. Mokslininkai teigia, kad ateityje šios problemos neliks, nes slaptažodžius pakeis mintys, kurias iššifruos smegenų bangų sensoriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalifornijos universiteto Berkelyje tyrėjai atliko pirmuosius tokios technologijos bandymus, praneša Mashable.com. Prototipiniam „minčiažodžių“ nuskaitymui jie panaudojo kompanijos „NeuroSky“ įrenginį „Mindset“ – nedidelį smegenų bangų sensorių, kuris yra tvirtinamas prie ausinių.

Šis įrenginys kainuoja apie 100 dolerių (su ausinėmis – 200 dolerių). Nuskaitytas „mintis“ – smegenų aktyvumo signalus – įrenginys kompiuteriui perduoda belaidžiu „Bluetooth“ ryšiu.

Tyrėjams talkino savanoriai, kurie atliko septynias skirtingas užduotis. Pavyzdžiui, įsivaizdavo, kad judina pirštą, galvoja apie konkretų dalyką, sukoncentruoja mintis į kvėpavimą ir pan. Sėkmingam identifikavimui reikėjo apie 10 sekundžių susikaupimo.

Savanoriai pastebėjo, kad priimtiniausia buvo galvoti apie skirtingų spalvų objektus arba įsivaizduoti, kad dainuoja tam tikrą dainą. Mat galvoti apie judesius ar kitą fizinę veiklą jos neatliekant buvo gana sudėtinga.

Manoma, kad pirmiausia tokios technologijos gali būti naudojamos padidinto saugumo reikalaujančiose vietose ar įstaigose. „Minčiažodžiai“ galėtų pakeisti (ar papildyti) pirštų antspaudų skaitytuvus, akies rainelės skenavimo įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)