Naujos USB 3.0 specifikacijos numato 10 Gbit/s duomenų perdavimo spartą  (4)

Vos prieš porą dienų kompanija Intel pranešė apie tai, kad pradės tiekti naujos kartos Thunderbolt kontrolerius, kurių darbo sparta, deja, liko prieš tai buvusiame lygmenyje – 10 Gbit/s, o priešininkų stovykla, kurią atstovauja organizacija USB Implementers Forum (USB-IF) nudžiugino informacija, kad priimtos naujos USB 3.0 specifikacijos, kurios taip pat numato 10 Gbit/s duomenų perdavimo spartą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reikia paminėti, kad visa tai garsiai pranešta vos tik prasidėjus Intel ir jos sąjungininkų forumui IDF 2013. Matyt, geresnio momento ir nebuvo galima surasti. 

Tiesa, renginio metu kompanija Intel pademonstravo naujos kartos Thunderbolt mikroschemos prototipą, pavadintą kodiniu vardu Falcon Ridge. Pastarosios kontroleris pasižymi jau 20 Gb/s duomenų perdavimo sparta, tad Intel be kovos pasiduoti neketina.

Be to, nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad naujasis USB 3.0 lygmuo galės konkuruoti bent su dabar rinkoje esančiais Thunderbolt kontroleriais, tačiau čia irgi yra subtilybių. Reikia prisiminti, jog dabartinė Thunderbolt versija gali veikti Full Duplex režimu, taigi pralaidumas jau dabar sudaro visus 20 Gbit/s. Pavyzdžiui, dirbant su išoriniais RAID masyvais, tokia sparta yra viską lemianti.

Tiesa, USB 3.0 specifikacijos buvo gana smarkiai pastiprintos, kadangi atsirado galimybė „pamaitinti“ iki 100 W įrenginius – tai specifikacija USB Power Delivery, kurią šiandien galima laisvai atsisiųsti iš USB-IF puslapio. Pastarasis patobulinimas leis ne tik maitinti paprastą periferiją, tačiau ir gana paprastai organizuoti paties nešiojamo kompiuterio maitinimą. Kalbant apie 10 Gbit/s sparta galintį USB 3.0 standartą, reikės pirkti naujus kabelius. Aišku, veiks ir seni, tačiau duomenų perdavimo greitis bus dvigubai mažesnis.

USB-IF duomenimis, šiuo metu pasaulyje realizuota apie 850 produktų, kurie turi SuperSpeed USB standarto palaikymo sertifikatą, o iki 2013 metų pabaigos pasaulyje bus parduota daugiau nei 1 mlrd. suderinamų įrenginių.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (4)