Pristatytos pigios LED lemputes  (3)

Vokietijos įmonė „Osram“ išleidžia naują šviesos diodų (ang. light-emmiting diodes, LED) lemputę, kainuojančią mažiau negu 10 eurų (34,5 Lt). Tai bandymas užkariauti greitai augančios rinkos dalį prieš tokias konkurentes kaip „Cree“ ir „Samsung“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šviesos diodai, apšviečiantys plokščiaekranius televizorius ir planšetinius kompiuterius, vis dažniau pakeičia kitas lemputes namuose, parduotuvėse ir gatvėse, nes naudoja mažiau energijos ir ilgiau tarnauja, rašo naujienų agentūra „Reuters“.

Tačiau jos kainuoja kur kas brangiau negu kaitrinės lemputės ar fluorescencinės lempos, todėl vartotojai neskuba pirkti jų savo namams.

Nuo inžinerijos konglomerato „Siemens“ atsiskyrusios „Osram“ atstovas spaudai pirmadienį sakė, kad naujoji įmonės LED lemputė, galinti pakeisti 40 vatų kaitrinę lemputę, kainuos 9,95 euro (33,8 lito). Vokietijoje ja bus prekiaujama nuo birželio mėnesio. Šiuo metu panašios LED lemputės Europoje kainuoja daugiau kaip 15 eurų (51 litą).

Konsultavimo įmonė „McKinsey“ apskaičiavo, kad LED lempučių rinka iki 2020 metų išaugs daugiau kaip septynis kartus ir sudarys 65 mlrd. eurų (221 mlrd. litų), patenkindama didžiąją dalį pasaulinio apšvietimo poreikio.

Tikimasi, kad LED lempučių rinka savo apogėjų pasieks kitais metais, o tuomet sulėtės, nes šio tipo lemputės tarnauja kur kas ilgiau už kitas lempas – tai reiškia, kad vartotojai naująsias lemputes pirks rečiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (3)