Dizaineriai kuria kostiumą, kuris savininkui meluojant virsta perregimu (Video)  (1)

Dizainerio Dano Rozegardės (Daan Roosegaarde) vadovaujama dizaino studija „Roosegaarde“, jau spėjusi išgarsėti pasaulyje „Ateities Route 66“ koncepcija (su liuminescencinėmis skiriamosiomis juostomis vietoj apšvietimo stulpų ir pan.), paruošė naują užtaisą, kurį pavadino „Intymumo projektu“ („Intimacy Projec“). Jo esmė – įvairias funkcijas atliekantys išmanieji audeklai. Sąveikaudami su šviesa, garsu ar elektros srove jie tampa… perregimi, skaidrūs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors detalios informacijos, kaip tokie audeklai veikia, dizaino studija nepateikia, D. Rozegardė atskleidžia tik tiek, kad kertinė sudedamoji dalis juose – „elektrai jautrios folijos“.

„Intymumo projektas“ iki šiol demonstravo seksualius moteriškus drabužėlius, kurie permatomais virsdavo švystelėjus galingam šviesos šaltiniui (pvz., fotoaparato blykstei). Šiuos drabužėlius kūrę modeliuotojai tvirtina, kad rūbas gali keistis ir priklausomai nuo to, kiek susijaudinusi yra juo vilkinti moteris.

Tačiau žinutės pabaigoje publikuotame vaizdo siužete D. Rozegardė įžūliai užsimena, kad jo vadovaujama dizaino komanda kuria melo detektoriaus funkcija pasižymintį vyrišką kostiumą, kuris virs permatomas, jei jį vilkintis asmuo sumeluos. Melo detektoriaus funkciją atliekantys jutikliai bus sumontuoti po audeklu. Poligrafais vadinami melo detektoriai veikia fiksuodami tokių fiziologinių parametrų kaip odos prakaitavimas ir širdies ritmas pokyčius.

„Technologijos yra antroji mūsų oda, – pasakodamas apie tai, kaip kilo idėja kurti „Intymumo projektą“ pastebi D. Rozegardė. – Tai – antroji mūsų oda, antroji mūsų kalba, kuria mes komunikuojame. Bet kodėl mes žiopsome į tuos sumautus išmaniųjų telefonų ekranus? Nejau negalime būti labiau taktiliški, labiau intuityvūs? Todėl pradėjome kurti drabužius, kurie irgi yra antroji mūsų oda. Ir kuri galėtų keistis – virsti, pvz., permatoma priklausomai nuo to, kiek, kaip čia pasakius, kiek sujaudintas esate. Tokie rūbai tiesiogiai susiję su širdies ritmu – kuo labiau esate susijaudinęs, tuo skaidresnis darosi rūbas.“

„O kaip tik dabar kuriame vyrišką kostiumą (ypač verslo ir bankų aplinkos žmonėms), kuris pasidarytų permatomas, kai jį vilkintis vyras meluoja, – išduoda dizaineris. – Palaukim porą metų ir galėsim pamatyti, kaip tokia tikrovė atrodo iš tiesų.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (1)