Kaliningrado atominei užsiveria dar vienos durys  (6)

Vokietija ateityje neimportuos elektros energijos, kuri bus pagaminta Kaliningrado srityje statomoje Baltijos atominėje elektrinėje ir abejojama, kad tai darys kaimyninės šalys. Tai žurnalistams pareiškė Vokietijos Bundestago „žaliųjų“ frakcijos atstovas energetinės politikos klausimams Oliveris Krischeris, skelbia RIA „Novosti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Negaliu įsivaizduoti, kad Vokietijai atsirastų poreikis pirkti elektros energiją iš šios atominės elektrinės, nes šiuo metu šalis eksportuoja elektros energiją ir ši tendencija artimiausiais metais tik stiprės... Šios atominės elektrinės kilovatvalandės kaina gerokai viršys 10 (euro) centų ir tai ne pigi, ne konkurencinga kaina“, - sakė politikas.

Be to, jis išreiškė abejones, kad Lenkija turi elektros perdavimui tinkamas linijas, kuriomis būtų įmanomas didelio energijos kiekio tranzitas. O. Krischeris pažymėjo, kad neįmanoma su Kaliningrado sritimi besiribojančioms Europos Sąjungos šalims uždrausti pirkti elektros energijos iš Baltijos atominės elektrinės, tačiau, jo vertinimu, Lenkija ir Baltijos šalys pačios atsisakys importo.

„Žinoma, mes šį projektą vertiname kritiškai ir atmetame jį. Taip pat mes reikalaujame federalinės vyriausybės, kad atominės stoties statybos projektai užsienyje nesulauktų Vokietijos palaikymo. Gaila, tačiau kol kas taip nėra ir Vokietijos verslas investuoja į atominių elektrinių statybą“, - pridūrė parlamentaras.

Primename, kad Rusijos atominės energetikos milžino “Rosatom”, kuris Karaliaučiuje stato Baltijos atominę elektrinę, atstovai pasiūlė Lenkijai finansinę pagalbą didinant jungčių pralaidumą.

„Rosatom” atstovai lankėsi ir Lietuvoje, aptarti statomos elektrinės reikalų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (6)