Kaliningrado atominei užsiveria dar vienos durys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Broniusg 2013-04-20 10:03
Nebūtinai kas klausysis žaliojo pasakų. Vokiečiai pragmatiški žmonės ir elgsis kaip jiems naudingiau o ne pagal šūkį - neleisim ivano prie vamzdžio.
Dvigubas nulis 2013-04-20 11:45
Uždarys savo atomines elektrines ir importuos iš Baltarusijos atominių jėgainių? Gan keistokas pragmatizmo suvokimas.
Arns 2013-04-20 14:30
jei elektra pigesnė,kodėl gi ne. Gi tai tėra "žaliava", ir jei kuri didesnės pridėtinės vertės produktą, kodėl gi ne. Jau senai baigėsi XX amžius, kada viską savo turėti buvo pigiau.
šakės 2013-04-21 12:57
Skaičiuojant kainą atsižvelgiama į rizikas. Baltarusija ir Rusija nėra politiškai ir ekonomiškai patikimos šalys. Nors vietiniai gamybos kaštai didesni, bet yra garantija, kad šalis nepateks į energetinę krizę netikėtai pasikeitus kainoms ar dėl politinio spaudimo.
Arns 2013-04-21 19:54
Dar ir kaip politiškai patikimos šalys, ypač Rusija. Jei susitarė valstybių vadovai, taip ir bus Kitas reikalas, Vokietija ne kokia Lietuva ar Albanija, tiek poreikiai, tiek finansai tiek pasaulinė svarba kitokio lygio, tad įsivelti į ekonominį karą nenori niekas. Jei manai Rusija kelia dideles sąlygas Vakarų Europai, kaip rytų, gana klysti. Pastarosios siūlo patikimą ir svarbią draugystę, dėl kurios nesinori krėsti bajerių. Pvz ilgalaikė draugystė su Vokietija pavirto dujotiekiu... Ekonominį stabilumą reikia vertinti visai kitaip. Pvz elektrinė gamina elektrą ir tiek, jai jokio skirtumo ar kur paukščių gripas ar kur kokie protestai. Tai ne ta pramonės šaka, kuri turėtu daug konkurencijos ir ją supanti aplinka paveiktu. P.S dėl kainų. Tam ir pasirašomos kelerių metų sutartys su fiksuotais tarifais arba sąlygomis kaip bus peržiūrima ir/ar kokiu dažnumu koreguojamos kainos. Tad iš oro, nesibaigus niekas nė nebando sukčiauti (čia jau net atmetus tai kad Vokietija turi kitokias derybų sąlygas).
Creatium 2013-04-21 21:09
Na, iš straipsnio supratau, kad Vokietija, bent dabar, nepirktų elektros iš tų šaltinių, kurie jai gaminti naudoja neatsinaujinantį kurą: anglis ir pan. Tad idealogiškai Vokietija rinksis tas rinkas, kuriose yra daugiausiai atsinaujinančios energijos elektros ir jį pirks iš tų šalių. Na, bet čia labai trapus dalykas.