„CoderDojo“ įkūrėjas Jamesas Wheltonas: „Išmokti programuoti gali bet kas“  (21)

Konferencijoje „Login“ viešėjęs iš Airijos kilęs programuotojas ir verslininkas Jamesas Wheltonas tikina, kad apie programavimą sklandantys mitai neturi pagrindo. Anot jo, ši veikla nėra sudėtinga ir nereikalauja ypatingų gabumų, o pradėti programuoti gali bet kokio amžiaus žmonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J. Wheltonas išgarsėjo įkūręs tokias iniciatyvas kaip „CoderDojo“ ir „Hello World foundation“. Jo tikslas yra įkvėpti jaunus žmones iš viso pasaulio mokytis programavimo ir kurti naujus produktus, keičiančius mūsų kasdienybę.

Savo pranešimo metu J. Wheltonas paneigė apie programavimą sklandančius gandus, remdamasis savo patirtimi. „Kai kas mano, kad tai yra sunku. Iš tiesų taip nėra. Jei net aš sugebu tai daryti, vadinasi, gali visi, nes aš esu gana kvailas. Taip pat manoma, kad programavimui reikia labai daug matematikos žinių, skaičiavimo įgūdžių – nepasakyčiau. Nors mokykloje man nelabai sekėsi matematika, aš sugebėjau kurti programas ir laimėti įvairius programavimo apdovanojimus. Netiesa ir tai, kad tik dalis žmonių tai supranta – išmokti programuoti gali bet kas“, – kalbėjo jis.

Programuotojo amatas neturi ir amžiaus apribojimų – to išmokti gali tiek vaikai, tiek suaugusieji. „Taip, jauniems žmonėms lengviau išmokti programuoti, nes jie visąlaik susiduria su kompiuteriais, instinktyviai juos perpranta, jie imlesni. Tačiau kiekvienas gali išmokti programuoti, nesvarbu kokio amžiaus“, – teigė J. Wheltonas.

Tiesa, jis pripažino, kad programuojant reikės įsisavinti daug informacijos, nuolat mokytis ir tobulėti. Tačiau vargu ar yra programuotojų, kurie žinotų visus niuansus ir programavimo kalbas. Tad svarbiausia – pasiryžti išmokti pagrindus, o įsisavinti naujus dalykus bus lengviau.

„Įsivaizduokite, jei programuoti mokėtų visi: medikai, politikai, ekonomistai… Tai atvertų neišsenkamas galimybes įvairiausiose srityse, – kalbėjo J. Wheltonas. – Programavimo mokymas besivystančiose šalyse galėtų padėti spręsti jų problemas. Pavyzdžiui, jei išmokytume Afrikos jaunimą programuoti, technologijos padėtų išspręsti daugybę problemų, jie galėtų prisidėti prie šalies vystymosi.“

Pingančios technologijos ateityje leis visa tai įgyvendinti. Tiesa, pranešėjas pabrėžė, kad išlieka pavojus, jog pradėję mokytis programuoti jaunuoliai gali susidomėti programišiaus amatu. Todėl svarbu jiems paaiškinti tokios veiklos grėsmes ir nukreipti teisinga linkme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Gediminas Gasiulis
(17)
(0)
(1)

Komentarai (21)