Nors AMD pavyko pranokti finansines prognozes, pelningai dirbti ir vėl nepavyko  (0)

Praėjus trejiems pirmiesiems šių metų mėnesiams, ar tiesiog pirmajam ketvirčiui, kai kurios kompanijos jau paskelbė ar dar tik ruošiasi paskelbti savo finansines ataskaitas. Labai įdomu pažiūrėti į kompaniją AMD, kuri veikiausiai dominuos žaidimų kompiuterių rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip nurodo naujienų agentūra „Reuters“, nors AMD prarado 146 milijonus JAV dolerių, tačiau bet kokios analitikų prognozės buvo viršytos mažiausiai dešimt procentų. Taip yra dėl to, jog antras pagal dydį x86 architektūros procesorių gamintojas sugebėjo sugeneruoti 1.09 milijardo JAV dolerių pajamų, ko, tiesa pasakius, niekas iš finansų analitikų nelabai ir tikėjosi.

Geros prongozės ir tos, jog AMD nors ir mažiau sugeneruojant pajamų, prarandama suma yra mažesnė. Štai nors 2012 metų ketvirtajame ketvirtyje pajamos buvo 1.16 milijardo JAV dolerių, tačiau nuostoliai siekė net 473 milijonus JAV dolerių. Tai reiškia, kad AMD eina teisingu keliu.

Dabartinis AMD vadovas Rory Read‘as tai pabrėžė bei teigė, jog reorganizacijos procesas faktiškai baigtas, kas ir leidžia kompanijai sutaupyti. Kompanija žada naujų produktų šiais metais, tačiau antrajame ketvirtyje nežada akivaizdžiai geresnių rezultatų. Tuo tarpu netiesiogiai buvo užsiminta apie gerus trečiąjį ir ketvirtąjį ketvirčius, turint galvoje ir artėjančius žaidimų kompiuterius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: