Nepaisydamas didžiulės savivaldybės skolos, A. Zuokas nori statyti Gugenheimo muziejų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jprs 2013-04-29 10:52
Viena iš nedaugelio vietų Vilniuje (arčiau centro), kurioje gali prisėsti ant pievos, papietauti, susirinkti su kompanija, užsiimti kažkokia veikla, vakarais grožėtis saulės apšviestu miestu, yra plotas užsiėmimams (krepšinis, tinklinis, "skate" parkas, praeitais metais lyg ir bandė kažkokius vartus statyti).. Kokio velnio ten įgrūsti gremezdišką ir akiai nepatrauklų pastatą? Turbūt dabar ten per dieną pabūna daugiau žmonių, nei kad muziejuje per mėnesį apsilankytų.. Geriau investuotų pinigus į plėtojimą to, kas yra dabar.
kestutisz 2013-04-29 11:02
Ar daug uždirbsi iš žolytės nupjovimo ir kelių šiukšliadėžių pastatymo? Nieko kito ten ir nereikia.
sub 2013-04-29 11:08
Kol atsipirks tokie projektai, kad ir valdovų rūmai - tai geriau patylėt su tokiais palyginimais nesisvaičiot. Kažkada gal ir bus Vilniaus metro ar e-bilietų sistemą tvarkingai veikianti. Kada gali paklaust Zuoko. Na ir kas, aišku važinėjam čia Kaune ne keliais o apkasais, bet sėdim sprendžiam savas problemasir "nepisam" jums proto.
jprs 2013-04-29 11:25
Na, ką aš turėjau omenyje apie investavimą, tai (tarkim kaip pvz.) renginių darymas/esamos veiklos plėtojimas. Erdvės yra, reiktų tik aptvarkyti. P.S. Turbūt tas pats tinklinio turnyras (kuris užima labai mažą ploto dalį) atneštų daugiau lėšų nei muziejus. Turime keletą muziejų/'lankytinų vietų', jei ir ekspozicijos keičiasi, tai labai retai. Dažniausiai yra pastovios, tad retas kuris apsilanko daugiau negu kartą. O iš turistų taip pat nepragyvensim. Tad norint jog toks reikalas atsipirktų, nežinia ką ten reikėtų eksponuoti
Creatium 2013-04-29 19:18
Jūs visi darot klaidą. Skaičiuoti, kad muziejus atsipirks, tai beveik tas pats, kas skaičiuoti, jog metro nieko nekainuos. Visų pirma, tai muziejai statomi tam, kad supažindintų žmones su menu. Antra šio muziejaus paskirtis - sutvarkyti aplinką ir atspindėti moderniąją architektūrą. Nors pats šio projekto nelabai mėgstu (man labiau Libeskind'o projektas), tačiau jis tikrai įneštų dar vieną moderniosios architektūros dalį į Vilniaus NMC. Nepamirškite, kad didžioji dalis tokų pastatų (Sidnėjau sopera, Bilbao Guggenheim muziejus ir kt.) yra garsūs ne dėl savo paskirties, bet dėl architektūros.
Arns 2013-04-29 20:09
Pala pala, skaičiuokim realiai. Nesidomėjau kas siūloma atkeliaujantiems iš užsienio į Lietuvą, bet beveik neabejoju jog muziejų beveik neįtrauktą į maršrutą, nes nieko įdomaus nėra. Kaži ar už tiek milijonų neišeitu papildyti jau esamus muziejus gerais eksponatais, ar bent atpirkti Lietuvai svarbius, bet į užsienį išvežtus eksponatus. Manau toks muziejus šalia vamzdžio labai tiktu... Nepyk, bet toks "menas" architektūriškai gal kokį Dubajų ir puošia. Bet tik ne Europą. Visas modernizmas turi įsipaišyti į supančią aplinką, kas šalia Vilniaus senamiesčio niekaip netinka. Net jei metam lauk jį, pastatas Konstitucijos prospekto modernizme (ale kubizmas) visiškai neįsipaišo. Manyčiau kas atliko darbus, visiškai nesirūpino toliau kaip penkiolika žingsnių nuo pastato.