Programuotojas: trūksta dirbančių ir už 10 000 litų per mėnesį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pastuh 2013-04-29 21:25
Kazkada html ir css mokejau idealiai ir dziaugiausi, kad esu profas Dabar viska uzmirses, bet yra noro vel prisiminti, o gal kazka ir daugiau ismokti Maciau geras webas yra Codecademy, tai kolkas viskas puikiai
immortallt 2013-04-29 21:39
Na genijau dar surašyk gyvenimo kaštus ir tada bus jau viskas. Man gerai žinomas pavyzdys - Oslas. 2k butas priemiestyje 5,000 litų + elektra (o šildymas ant elektros ir elektra ne pigesnė nei pas mus). Imigrantui be super duper specialybės alga į mėnesį 8,000. O kitos išlaidos ne ką mažesnės. Tas pats ir JAV, ir Vokietijoje ir kitose šalyse. Žinoma kai kur geriau, kitaip ir būt negali, bet nereikia aiškinti, kaip Lietuvoje blogai, nes tai tik parodo tavo prastą pasaulio suvokimą.
Arthuras 2013-04-29 22:04
Didelis, didelis melas. Meluoji ir neraudonuoji. Taip, Šiaurės šalyse pragyvenimas yra ypač brangus. Dideli mokesčiai ir pan. Pusiau socializmas. Nevažiuočiau ten dirbt net prievarta. Kas liečia JAV, Vokietiją, JK. Ten pragyvenimas nėra toks brangus, kaip tu čia bandai nupiešti. Vidutiniškai programeris Vokietijoje uždirba apie 50000 eurų per metus, kitaip tariant, kažkur 4000 euro per mėnesį. Ten butą galima išsinuomot už 700-1000 eurų dviems. Be abejo, kažkiek kainuos viešasis transportas(kokybiškas!), komunaliniai ir pan. Tačiau gyvenant dviese - ne tiek ir daug. Gal gautųsi po 500-700 euro už gyvenamąją vietą. Maisto kainos ne ką didesnės, nei Lietuvoje. Įrodymas: http://www.payscale.com/research/DE/Job ... mer/Salary http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... ry=Germany Jau nebekalbant apie tai, kad jei susitaupai, tau lieka eurais, o ne litais. Perkant techniką pradedant gadget'ais, baigiant automobiliais - trigubas skirtumas. Kaip visada, iškart sakau - nieko nekaltinu, neverkiu ir pan. Tokia yra situacija(dėl objektyvių priežasčių), bet nereikia jos piešti, kaip labai geros.
Windas 2013-04-29 23:30
Arthuras, yra sakoma jog lietuviui ir svetur bus blogai jei net lietuvoj blogai.. kazin kodel vieni programeriai gyvena lietuvoje ir nera ko skustis ir $$ yra ir pragyvenimas ne toks brangus kaip kitiems? tai kur shuo pakastas? ar tai kad vieni lb prasti ir neuzdirba pakankamai ar tiesiog jie laiko savo neivertintais patys? nors realiai nera ko ten vertinti
Arthuras 2013-04-29 23:46
Kiek tu laikai pakankamai? P.S. ir išvis, išmokt rašyt būtų pats laikas...
Windas 2013-04-30 09:38
Arthuras, del rasybos.. na ka galiu pasakyti nemoku ir taskas baigta tema gali paknisti del to prota man i privata.. vienas zmogus gerai pasake man.... tam tikri programuotojai kaip prostitutes.. kas daugiau pasiulo pas ta ir bega
maryz 2013-05-07 11:40
vėjai čia ir melas. nesvarbu koks geras būtum ir kaip greit atliktum darbą, niekas nenori tiek mokėti. jie tik rašo tokias sumas neva niekas už kapeikas eit nenori, bet už 8-10 metų patirtį mokėt nenori. visi nori gero ir pigiai.
Arthuras 2013-05-07 19:54
Absoliučiai normalu. Kodėl protingas žmogus, išsilavinęs, daug dirbantis turi kapstytis su 5000lt, vargt, jei nori susikurt padorią buitį, jei kitur galima uždirbt daugiau? Čia jau kiekvienam pagal skonį ir poreikius.
rwc 2013-05-09 01:41
Pirmiausia dėkui už liaupses, nereikia persūdyti ;] Kalbant apie straipsnį - visų pirma, man keistas teiginių autoriaus profilis. Galbūt itin sėkmingame (viename iš >100) startupų, arba websaitų/webappsų kepyklėlėje, jojančioje ne "iš savęs", o iš besipunčiančio nišinės rinkos burbulo, tokie rožiniai akiniai ir įmanomi. Ką tipiškas etatinis 26 metų programuotojas gali pasakyti apie "seniorų" gyvenimą ir algas? Nieko. Norint tapti "senioru" developeriu, reikia ne mažiau nei 3-4 metus dirbti pilnu etatu didelėje IT komandoje, netrumpuose projektuose, prisiliečiant prie visko - nuo tinklų, serverių, DB, integracijos sluoksnių, iki viršelio, saugumo, kliento poreikių ir vartotojo naudos analizės, specifikavimo ir t.t.. Per porą metų pabaigus magistrą tai beveik neįmanoma. Nebent jis nuo vaikystės domėjosi technologijomis, bandė sukurti savo "klonus", nagrinėjo, kaip viskas padaryta, ir kokia kiekvienos technologijos istorija. T.y., jei jis į pirmą kursą įstotojo jau su tokia patirtimi bei žiniomis, kokių dauguma magistrantų neturi. Bet apie tai - vėliau. (Užbėgant į priekį: 25-26 metų programuotojai yra pačiame praktinio žinių panaudojimo kreivės dugne: http://www.i-programmer.info/news/99-pr ... o-age.html ). Apie pinigus. Nežinau, iš kur jis ištraukė tokias sumas kaip 10000 ir daugiau. Nekalbu apie produktų vadybininkus, enterpraizinių sistemų architektus ar laisvai samdomus egzotinių sistemų konsultantus. Realybė tokia, kad senior (team lead) main-stream technologijos developeriui 10 000 Lt bibliotekos, emuliatoriai, grafikos draiveriai būtent taip ir daro! - bet ne standartinės API klasės, nes algoritmiškai čia visgi hack'as). Subendrinant. Vienoje pusėje turime žemo lygio kalbos advokatą (vvv2), kuris purkštauja prieš inteligentiškus kompiliatorius. Kitoje - "žmogiškos kalbos" proponentą, teigiantį, jog suprasti matematinę programų bazę nereikalinga. O esmė ta, kad nesunkiai iš vieno gali gauti kitą. Bendra tarp barikadų - kad abu neįsigilina, kaip ir kodėl taip kompiliatoriai veikia. Kelia skirtingus reikalavimus kompiliatoriams, todėl vienam "syntactic sugar" bei aukšto semantinio lygio kostrukcijos - kliūtis, kurią reikia apeiti; kitam - tas pats yra greitmaisčio suchaltūrinimo esmė (kam rašyti ciklą, jei gali nusipirkti biblioteką arba išgūglinti neiškios kokybės ir nežinia kodėl veikiantį pavyzdį).
vvv2 2013-05-09 09:04
Arthuras 2013-05-09 12:07
Viskas tvarkoj, bet nelabai suprantu, koks tikslas čia piktintis(ir jau kiek pastebiu, ne pirmą kartą tas pasibėdavojimas), kad jaunimas be patirties visko nežino, visų smulkmenų ir daro klaidų, nežino optimaliausio sprendimo? Ir apskritai, kaip galima išmokt, jei nebandysi? rwc, gal žinai, kurie gimė žinodami ir mokėdami? Be abejo, tikiu, kad Lietuvoje kokie 10 piliečių iš kiekvienos kartos yra ryškiai gabesni, nei kiti ir su jais lengviau dirbt. Na ir kas? Gal dar teigsi, kad tos saujelės specialistų užtektų visai Lietuvai?
Niemand 2013-05-09 13:12
Suprasti kompiliatoriaus "filosofiją" neabejotinai gėris, bet tas vargiai įmanoma be ilgametės praktikos. Vadovėlio čia nepakaks, reikia praktiškai pačiupinėti. Šiais laikais absoliuti dauguma programų renkasi RAD, o ne optimizavimą dėl ekonominių priežasčių ir nedidelėms verslo sistemoms tai puikiai pasiteisina, teisiog visada reikia vertinti geležies ir optimizavimo kainų santykį. Smalsumo dėlei, ar gali nestudijuodamas kompiliuojamo IL kodo pasakyti, kodėl analogiškai užrašytų VB.NET ir C# funkcijų greitis skiriasi 10 kartų: C# - http://pastebin.com/ipyzjRUu VB.NET - http://pastebin.com/YHz4Fa48
rwc 2013-05-09 18:05
? Reiškia: tingiu mokytis, kaip veikia kompai, bet noriu iš programavimo tapti milijonieriumi. Įsivaizduoji, kad taip blevyzgotų matematikas, fizikas ar inžinierius? Ai, radau du laidukus, kažkokią geležėlę, sulitavau, įjungiau - pakilo dūmelis ir nieko gero. Nieko nesakau, IT sferoje taip pat reikia juodadarbių. Parašai instrukciją: mėlyną laiduką lituoti prie ženkliuko +, raudoną prie -, ir tegul lituoja. Darbininkų, aišku reikia - šiuo požiūriu IT niekuo nesiskiria nuo siuvyklų, šaldytuvų gamyklų, statybų. Tegu profkės ruošia profesionalius PHP skriptuotojus, mygtukų fotošopintojus, teksto rinkėjus, Windowsų instaliuotojus. BET! Nešiodamas plytas statybų vadovu ar tuo labiau architektu netapsi - ir nesvarbu, kiek metų jas nešiosi. Gerai, nebūsi kompiuterinės ar inžinerinės sistemos įkaitu - šitą atsakomybę prisiims tavo vadovas. Nors šiaip nieko keisto, kai save inžinierinės srities specialistu vadina paprastas gerai įsitrynęs bakalauras. Normalių sistemų per pirmus 4 metus niekas rimtai pačiupinėti neduoda - galbūt jis moka pagrindus, kaip parašyti desktopinę programėlę ar paprastą web puslapiuką, žino teoriškai pagrindinius IT projektų valdymo modelius, padarė po kokį "hello world" stiliaus laboratorinį su 5 skirtingų paradigmų kalbom... O kad šitie dalykai praktikoje suka kur kas didesnius pinigus nei klientinės programos - turbūt sunkiai įsivaizduoja.
rwc 2013-05-09 19:46