Mokslinė studija: atsinaujinantys energijos šaltiniai pajėgūs užtikrinti 99,9% reikiamos energijos iki 2030 metų  (21)

Ar galite įsivaizduoti, kad švari ir atsinaujinanti energija beveik visiškai aprūpina didelę elektros tiekimo grandinę? Tai gali atrodyti kaip tolima svajonė, bet didelė dalis atliktų studijų atskleidžia, kad 100% atsinaujinančios elektros energijos tiekimas yra galimas jau įdiegus šiandienines technologijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkų iš Delaveiro universiteto (UD) ir Delaveiro technologijų koledžo (DTCC) studijoje teigiama, kad iki 2030-ųjų atsinaujinanti energija gali sudaryti 99,9% naudojamos energijos ir savo kaina būti panaši šiandieninėms elektros kainoms. Pateikti rezultatai panaikina įsistovėjusią nuostatą, kad atsinaujinanti energija yra per daug nepatikima ir brangi. 

Pasiekti visišką atsinaujinančios energijos dominavimą įmanoma tik išmoningai įdiegus vėjo, saulės baterijų ir kuro elementų kombinacijas. Protinga sistema, sujungianti įvairius atsinaujinančios energijos generavimo šaltinius, gali užtikrinti reikiamą energijos kiekį už šios dienos elektros kainą. 

Pasak Delaveiro universiteto profesoriaus Vileto Kemptono (Willett Kempton), pagrindinis būdas gauti visišką energijos aprūpinimą iš atsinaujinančios energijos šaltinių yra tinkama generavimo šaltinių ir energijos laikymo kombinacija bei preciziškai tikslus išlaidų paskaičiavimas. 

Rezultatai buvo paskelbti internete su iki minimumo sumažintomis išlaidomis už atsinaujinančius energijos šaltinius ir jų kombinacijas. Tyrėjai panaudojo 28 mlrd. skirtingų energijos laikymo modelių ir atsinaujinančios energijos generavimo šaltinių kombinacijų. Kiekviena kombinacija buvo testuota per sukauptus meteorologinius vienos valandos duomenis ir elektros sunaudojimą per pastaruosius 4 metus.

Studijoje užtikrinama, kad ateityje galima sėkmingai plėtoti atsinaujinančius šaltinius ir sugeneruotą elektros energiją naudoti šilumai gaminti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (21)