Naujas rinkodaros specialistų įrankis – žvilgsniu valdomi ekranai (Video)  (0)

Vokiečių ir anglų mokslininkai sukūrė prekybininkams skirtą technologiją „SideWays“, kurios tikslas yra sekti potencialių pirkėjų, besidominčių parduodamais produktais, žvilgsnius ir pagal tai ekrane rodyti su prekėmis susijusią reklamą ar kitą informaciją, praneša NewScientist.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologijos prototipą praeitą savaitę Paryžiuje įvykusioje konferencijoje „Žmogaus faktoriai kompiuterinėse sistemose“ pristatė Andreas Bullingas iš Maxo Plancko informatikos instituto ir Yanxia Zhang iš Lankasterio universiteto.

Žvilgsnius sekanti sistema naudoja įprastą vaizdo kamerą, kuri pagal akies kraštelius ir jų buvimo vietos veide pasikeitimą fiksuoja žmogaus akies lėliukės judesius. Speciali programinė įranga per neilgą laiką apdoroja užfiksuotus duomenis ir pradeda akių judesio sekimo procesą.

Akių sekimo technologija nėra nauja, tačiau jos pritaikymui naudojami dabartiniai įrenginiai yra nepatogūs, mat gali dirbti tik su vieno žmogaus žvilgsniais, prieš tai juos sukalibravus su sistema. Tuo tarpu „SideWays“ prototipas gali sekti iki keturiolikos skirtingų asmenų akių judesius be jokių išankstinių nustatymų. Prietaisas sėkmingai aptinka skirtingo aukščio žmonių žvilgsnius, be to visi jie gali turėti skirtingų spalvų akis. 

Mokslininkai numato, kad ši akių sekimo sistema labiausiai pritaikoma rinkodaros tikslams. Žvilgsniu valdomi interaktyvūs ekranai galėtų būti naudojami parduotuvėse ar prekybos centruose. Naujoji technologija neturėtų pakeisti lietimams jautrių ekranų, o būtų skirta jų teikiamų galimybių išplėtimui, suteikiant papildomo funkcionalumo.

Mokslininkai ketina „SideWays“ sistemą patobulinti taip, kad ja būtų galima sketi keliolikos skirtingų žmonių žvilgsnius vienu metu. Tai sudarytų galimybes atvaizduoti labiau kompleksiškas reklamas ar netgi sudaryti sąlygas vartotojams žaisti akimis valdomus žaidimus.

Technologijos prototipas kol kas gali sekti tik horizontalius akių judesius, nors jam pritaikius aukštesnės raiškos kamerą būtų įmanoma fiksuoti ir vertikaliuosius. Sistema taip pat negali fiksuoti akinius dėvinčių žmonių žvilgsnių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: