„Google Glass“ akiniai fotografuoja mirksint (Video)  (4)

Kiekvieną savaitę pasirodo vis daugiau taikomųjų programų, skirtų bendrovės „Google“ išmaniesiems akiniams „Google Glass“. Prie tuo užsiimančių programuotojų prisidėjo bendrovės „Roundarch Isobar“ darbuotojas Mike'as DiGiovanni – pasiūlė fotografuoti šiuose akiniuose įmontuota fotokamera... mirktelėjus akimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Winky“ pavadinta programa įjungia „Google Glass“ fotokameros užraktą užfiksavusi akies mirktelėjimą. Pasak programos autoriaus, tai supaprastina naudojimąsi fotokamera, nes vartotojui nebereikia naudoti atitinkamos balso komandos ar pirštu liesti sensorinės akinių valdymo srities.

Kad fotografuoti „Google“ akiniais nebūtų galima slapta, „Winky“ įdiegta garso funkcija, fotokameros užrakto atvėrimo metu skleidžianti fotokamerai būdingą garsą. Taip pat fotografuojant trumpai apšviečiamas „Google Glass“ įmontuotas ekranas, kad fotografuojamas asmuo galėtų tai pastebėti.

Kaip veikia fotografavimo akies mirktelėjimu funkcija, galima pamatyti šiame vaizdo siužete.

Padarytas nuotraukas su „Google Glass“ akiniais bus labai lengva dalintis „Twitter“ portale - tą leidžia padaryti programėlė „GlassTweet“, sukurta programuotojo Jonathano Gottfriedo.

Ši programa leidžia „Google Glass“ akinių savininkams dalintis jų padarytomis nuotraukomis „Twitter“ portale, užuot skelbus ją pačios „Google“ socialiniame tinkle „Google+“. Įdiegus programėlę ir prijungus prie asmeninės paskyros „Twitter“ mikrotinklaraščių portale, kontaktų sąraše atsiranda naujas punktas: „Tweet“. Jį pasirinkęs vartotojas skelbia akinių padarytą nuotrauką savo paskyroje.

Ateityje programos autorius žada sudaryti galimybę „Twitter“ skelbti ir „Google Glasss“ nufilmuotus vaizdo siužetus. „TechCrunch“ duomenimis, ir pati bendrovė „Twitter“ ruošia nuosavą programėlę, skirtą „Google Glasss“ akiniams.

Visos šios galimybės suteiks progų fiksuoti daug pikantiškų ir nestandartinių akimirkų. Kad ir turint omenyje tai, jog „Google Glass“ akiniai puikiai tinka naudojimui duše. Tuo įsitikino žinomas JAV tinklaraštininkas Robertas Scoble'as - už 1 500 JAV dolerių įsigijęs bandymams skirtus „Google Glasss“ akinius nepabūgo nueiti į dušą ir visiems susidomėjusiems tokio eksperimento rezultatais pranešė, kad „Google Glass“ atlaikė išbandymą vandeniu. Tinklaraštininkas praktiškai įsitikino, kad „Google“ savo akiniuose įdiegė apsaugą nuo drėgmės, taigi, „Google Glass“ bandytojai gali nebijoti ne tik dušo, bet ir stipresnio lietaus. 

Kam „Google Glasss“ duše? Na, kad ir naujienų skaitymui - štai dienraštis „The New York Times“ vienas iš pirmųjų išleido aplikaciją, leidžiančią akiniuose skaityti naujausius dienraščio straipsnius.

Šiuo metu JAV vyksta pirminio šių akinių modelio „Google Glass Explorer Edition“ bandymai, po kurių, ištaisius pastebėtas klaidas bei trūkumus ir juos patobulinus, bus ruošiamas komercinis „Google Glass“ modelis. Manoma, kad jis rinkoje pasirodys tik 2014 metais. Neseniai „Google“ pristatė vaizdo filmuką, pasakojantį apie „Google Glass“ vartotojo sąsają.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(7)
(0)
(0)

Komentarai (4)