Mokslininkai iš JAV sukūrė kvantinį maršrutizatorių  (0)

Šiandien ko gero labiausiai apsaugotu duomenų perdavimo metodu yra lazerio spindulys, kuris naudojamas kartu su kvantinės kriptografijos metodu. Bet koks nesankcionuotas bandymas nuskaityti informaciją priverčia negrįžtamai ją pasikeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nenuostabu, kad tai yra didelis pliusas tais atvejais, kai perduodamų paketų turinys privalo likti konfidencialus, tačiau kuriant tinklus, susiduriama su rimtais apribojimais. Kadangi bitas gali būti nuskaitytas tik vieną kartą, atsiranda problemų su maršrutizacija, o kanalas apsiriboja tik dviem priėmimo – perdavimo įrenginiais.

Antra vertus, puslapis Engadget praneša, jog JAV Energetikos ministerijai priklausančios Los-Alamos laboratorijos (Naujosios Meksikos valstija) mokslininkai sugebėjo išspręsti ir šią problemą. Jiems pavyko sukurti maršrutizatorių, skirtą kvantiniams tinklams, kurie paskirsto informaciją tarp kelių jos dalyvių. Mokslininkų teigimu, minėtas maršrutizatorius jau daugiau nei dvejus su puse metų sėkmingai funkcionuoja laboratorijoje, jis nuolat modifikuojamas ir tobulinamas.

Darbo principas yra nesudėtingas – maršrutizatorius realiu laiku dekoduoja signalą, nustato paketo kryptį, po to nukreipia jį reikiamu adresu. Pagrindinė problema buvo įrenginio produktyvumo lygis (jis privalo būti labai didelis), taip pat kilo ir techninių nesklandumų kūrimo metu. Žinoma, tokio maršrutizatoriaus naudojimas dar neleidžia pasiekti norimo saugumo lygio, tačiau šis yra žymiai didesnis iš visų dabar žinomų maršrutizatorių, tvirtina laboratorijos specialistai, kurie užsiima naujojo sprendimo kūrimu ir testavimu.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (0)