Forbes: kas verčia Apple akcijas vėl brangti?  (0)

Prieš tai, kai kompanija Apple publikavo savo 2013 m. I ketvirčio veiklos ataskaitą, jos akcijų kaina vertybinių popierių biržoje buvo žemiau $400 lygio. Tačiau dabar jos parduodamos už maždaug $450.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalas Forbes daro išvadą, kad toks staigus kainos pokytis susijęs ne tiek su pagarsinta finansine ataskaita, kiek su ilgalaikiais procesais. Negalima neigti, jog finansinių rezultatų paviešinimas padarė nemažą įtaką. Jie nudžiugino kai kuriuos investuotojus, tačiau kartu kiek suneramino: iki rudens nenusimato jokių naujų Apple įrenginių debiuto, tuo tarpu iš tikrųjų nauji sprendimai, kuriais ne kartą gyrėsi Apple generalinis direktorius Tim Cook, pasirodys ne anksčiau kaip 2014 metais – dar daugiau, nelabai žinoma, kokie tai bus produktai: galbūt firminis televizorius, galbūt išmanusis laikrodis… Vis tik Forbes žurnalistų atlikta analizė parodė, kad spekuliacijomis užsiimančių apribotos rizikos fondų (hedge fond) veiklos sukeltas nepasitikėjimas Apple pradėjo judėti teigiama linkme dar prieš kompanijos pateiktą ataskaitą. Kitais žodžiais tariant, net ir krintant akcijų kainai, didėjo vartotojų pasitikėjimas Apple galimybėmis. Forbes sudarė kelis grafikus „Depresija“ ir „Optimizmas“, kuriuose kreivės rodo visuomenės nuotaiką ir Apple akcijų kursą, kartu turima informacija buvo papildyta naujausiais MarketPsych duomenimis. Galima matyti, jog 2012 m. rugsėjo mėnesį Apple akcijos krito, kartu stimuliuodamos ir neigiamą atgarsį Internete, tuo tarpu po 6 savaičių – gruodžio mėnesį, kai įvyko iPad mini prezentacija ir po iPhone 5 anonso Kinijoje – „Depresijos“ grafike kreivė pradėjo judėti žemyn. Grafike „Optimizmas“ maždaug tuo pačiu metu (ar net keliomis savaitėmis anksčiau) pradėjo stabiliai augti teigiamų atsiliepimų skaičius, o šiandien šis rodiklis viršijo ankstesnį maksimumą. Optimistinių tendencijų augimas laikinai nutrūkdavo prieš finansinių rezultatų paskelbimą, tačiau vėliau greitai atsistatydavo. Kartu įvyko ir teigiami pokyčiai akcijų kainų dinamikoje – kritimas sustojo, prasidėjo kilimas.

2012 metais vykęs nunumaldomas Apple akcijų kilimas kėlė tam tikrą nerimą, tačiau po to, kai Apple atsisakė pardavinėti privilegijuotas akcijas, ribotos atsakomybės fondai ėmė masiškai pardavinėti kompanijos vertybinius popierius ir taip pradėjo numušinėti kainą, o tam dar pasitarnavo ne itin sėkmingas Apple žemėlapių tarnybos debiutas.

Vis tik po iPad mini debiuto ir naujų pardavimų rekordų po iPhone 5 pasirodymo Kinijos rinkoje vėl ėmė dominuoti optimistinės nuotaikos, nežiūrint į tolimesnį akcijų kainų kritimą. Galų gale geros nuotaikos pasiekė ir vertybinių popierių biržą – Apple akcijų paklausa vėl ėmė augti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (0)