ADAM kovinis lazeris numušė už 1,5 km skridusią raketą (Video)  (0)

JAV bendrovės „Lockheed Martin“ tobulinamas lazerinis priešraketinės gynybos kompleksas ADAM (Area Defense Anti-Munition) sėkmingai numušė už pusantro kilometro nuo jo paleistą nevaldomą raketą. Bendrovė internete paskelbė šio bandymo vaizdo įrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ADAM yra didelės galios lazerinio pabūklo, sumontuoto standartinėje priekaboje, prototipas. Ši „Lockheed Martin“ plėtojama priešraketinės gynybos sistema skirta operatyviai reaguoti į iškilusias grėsmes ir apsaugoti nuo priešo raketų ar artilerijos ugnies didelės svarbos objektus. Kadangi ADAM kompleksas yra labai kompaktiškas, jį galima greitai atgabenti į reikiamą budėjimo vietą. Pasak bendrovės atstovų, dabartiniame ADAM eksperimentiniame komplekse naudojamas 10 kW galios lazeris, kurio spindulį galima sufokusuoti į taikinį 2 kilometrų atstumu.

Pranešama, kad balandžio mėnesį vykdytų ADAM bandymų metu jis sėkmingai numušė 8 „Qassam“ tipo nevaldomas raketas, kurias prieš Izraelį naudoja „Hamas“ karinės organizacijos nariai. Šiame vaizdo siužete matyti, kaip ADAM užfiksavo už 1,5 km paleistą tokio tipo raketą, nutaikė į ją lazerio spindulį ir ją numušė.

Nors ADAM lazeris gali šaudyti tik 2 km atstumu, šis kompleksas gali sekti taikinius danguje iki 5 kilometrų spinduliu: tam naudojamas papildomas radaras. Paleistas raketas ADAM sistema užfiksuoja ir numuša automatiškai, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(9)
(0)
(4)

Komentarai (0)