„nVidia“ leidžia atsisiųsti „Digital Ira“ žmogaus galvos demonstraciją ir ją išbandyti (Video)  (3)

Grafinių posistemių ir ne tik plėtotojas „nVidia“ savo konferencijoje GTC šių metų kovo mėnesį atskleidė „Digital Ira“ žmogaus galvos demonstraciją. Ji buvo įdomi tuo, jog gyvu laiku realistiškai simuliavo žmogaus galvos judesius panaudojant „GTX Titan“ vaizdo posistemį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip galite pamatyti video apačioje, demonstracija išties įspūdinga, tačiau demonstracija ir lieka demonstracija. Vis dėlto „nVidia“ nusprendė paviešinti ją, o ši užima viso labo 309MB. Parsisiuntus demonstraciją ją reikia instaliuoti, o jau toliau galite „žaisti“ su „Digital Ira“ galva ją sukinėdami.

Kalbant apie reikalingas specifikacijas, „AMD Radeon“ grafinių posistemių turėtojai „Digital Ira“ demonstracijos pamatyti negalės. Tai skirta tik „nVidia“ produktų turėtojams, kurie turi CUDA ir „DirectX 11” technologijas palaikančias vaizdo plokštes ir naujausias tvarkykles. Nepaisant pastarųjų trijų, galingas vaizdo posistemis būtinas, kitu atveju demonstracija tiesiog strigs.

Pasak „nVidia“, sukurti „Digital Ira“ „Creative Technology at USC“ institutui pririekė daug laiko. Jiems teko užfiksuoti veido geometriją, veido paviršiaus detales ir apšvietimo informaciją, o visa tai buvo padaryti su aktoriumi be jokių papildomų triukų. Kelioms veido išraiškos išsaugoti pririekė net 32GB, tačiau „nVidia“ su savo „FaceWorks“ tai sugebėjo „suspausti“ į 300MB, o vėliau pradeda darbuotis vaizdo posistemis, kuris panaudoja savo galią viską atvaizduoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (3)