„Microsoft“ vis dėlto bus dosnūs: „Windows 8.1” atnaujinimas bus visiškai nemokamas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

1hitkillhack 2013-05-16 20:30
Kaip nuspresti ar esi vartojas win8, ar ne? jeigu as bandziau gal 7 kartus?... kiekvienu kartu istverdavau nuo keliu dienu, iki keliu savaiciu... tai cia galiu skaitytis, kaip vartojas? Win8 gavau pirkdamas nauja nesiojama, bet realybe tokia, kad galu gale sedziu ne prie legalios win8, o prie piratines win7... Ir taip, ji zudo... tie, kurie nenaudoja... paklausk ju, kodel jie nenaudoja...? as paklausiu kartais kodel jie legalia OS nori trinti is pc... ir atsakymai nestebina... vienas pasako as nenoriu plancetems skirtu win, kitam start mygtuko nera, kitam metro dalykeliai maiso... Pats pagalvok... daugiau nera del ko "heitinti" tai geresne sistema nei win7 visomis prasmemis, iskyrus vartotojo sasaja...
aukselis 2013-05-16 21:17
Jei nori išnaudoti visą Windows 8 potencialą ir padoriai naudotis Metro aplinka, liečiamas ekranas reikalingas. Ateity visi ekranai bus liečiami, čia abejonių manau niekam nekyla. Neturi liečiamo ekrano ir nenaudoji tų Metro programų, dar geriau tiesiog paimti ir pašalinti jas iš Start screen'o.
kestutisz 2013-05-16 21:44
Na jau na jau. Labiau tikiu jog vienokie ar kitokie ekranai (olediniai ir lankstomi) bus naudojami vietoj tapetų ir uždengs visą kambarį su lubom, nei žmonėm pradės patikti išmozoti monitoriai :)
kestutisz 2013-05-16 21:46
Jeigu iškenti - esi vartotojas, jei ne (ar papildomom priemonėm paverti į xp stiliaus kompą) vadinasi nesupranti naujų mados tendencijų ir iš vis laiaks iš urvo išlysti :)
1hitkillhack 2013-05-16 22:46
Kiti klausimai tau... jeigu tu sitame ekspertas... Kaip suprasti kuri naujove yra is tiesu "naujove"... o kur tik ispustas burbulas ir beprasmiskas viso, ko yra apvertimas aukstyn kojomis?... Kaip ivertinti ar naujove is tiesu yra naudinga...? ar ji verta pakeisti senesne technologija, ar ji yra pranasesne uz senesne technologija? ir kada reiketu keisti jas? Ar ta naujove verta buti iliejama i visuomene? ar tai apsimoka finansiskai? Ar verta atsizvelgti i zmoniu nuomones iliejant nauja technologija? Vertinant tavo poziuriu, kurie yra teisus? grupele zmoniu, ar dauguma? ar is tiesu viskas, kas nauja yra tobula ir geriau, nei tas, kas buvo? Kada daugumos nuomone teisi, o kada tai tik ejimas su banda? Jeigu kazkokia zmoniu grupe zalojantys savo veida (kaip pvz) ir teigiantys, kad jiems tai grazu, nauja, madinga, naudinga... pasakys, kad tu esi urvinis, nepripazistantis naujoviu, ar tai bus tiesa? Pabandyk pagalvojas gerai, atsakyti i visus mano pateiktus klaustukus ir pamatysi, kad cia ne viskas taip paprasta...
kestutisz 2013-05-16 23:14
Aš asmeniškai už visokias naujas technologijas, netgi manau kad būtina rodyti, pasakoti apie jas gražiuose pristatymuose (su haliava kava aišku:) , bet leidžiant vartotojui pasirinkti ir jam įprastą valdymą nesukant smegenų. Ypač tokių Win8 atveju kai user interfeisas tai toks mizeris (jei entuziastai nesunkiai grąžina seną išvaizdą) - OS'o lygyje vistiek jokių čia 'naujų technologijų" nei buvo nei kam reikia - realiai žmonėm (ir ypač kontorom) svarbu negaišti laiko kažkokiems ekperimentams ar mokymuisi ir svabiausia kiek ilgai tęsis palaikymas. Ir visai logiškas jų noras turėti produktą su ilgesniu palaikymu (pataisymai, draiveriai, etc), o ne kažkokį "gražesnį". MS gal čia nuo googlo (gmailo ir kitų produktų įvesti nauji privalomai interfeisai) nusižiūrėjo sugalvojusi pakeisti valdymo interfeisą ir spjaudama į vartotojus, tik pamiršo, kad jų vartotojai skirtingai nuo googlo balsuoja pinigais. Jiem gal tiesiog dar dėl "Aero" nesėkmės abydna buvo, kur pirmas darbas suinstaliavus Vista daugumai žmonių būdavo išjungti visas naujienas :) p.s. "naujas technologijas" MS įvedė su Windows RT, apie kuriuos jau ir hardwaro gamintojai baigia pamiršti, ne tik vartotojai ir viskas dėl ypatingo naujoviškumo, nubraukiant bet kokio seno gero softo palaikymą :)
immortallt 2013-05-16 23:34
Skaitau skaitau, skaitau skaitau... Matau vienintelį minusą primetamą w8, tai metro. Ikonos per didelės? Nesugebat susikonfigūruoti, kas labai paprasta? Ar šiaip, kad tik pastumti? Patys windows'ai veikia labai stabiliai (apart man asmeninės problemos, tik neaišku su kuria vieta, bet greit pereisiu prie kito kompo). Veikia greitai, puikiai pasikrauna ir priekaištų neturiu. Bet vat yra stūmėjai, kurie stumia ir stumia, bet arba pasako dėl metro, arba tiesiog stumia. Metro naudotis su pele tiek pat patogu, kiek su lietimui jautriu ekranu. O kas dėl mažo kiekio vartotojų, tai windows 7 buvo pakankamai neblogi OS, todėl niekas ir neskuba greitai pereiti, priešingai nei nuo Vistos į 7, o praleidę XP vartotojai vieną OS versiją irgi perškoko greitai ant 7. Sulyginus 7 su 8 nebėra tokio šuolio, tai ir nesiveržia niekas. Jei pats būčiau turėjęs legalius 7, tikrai nebūčiau pirkęs 8.
deivis112 2013-05-17 00:24
Aš nesakau, kad šūdas win7, OS gera, bet man patogesnė win8. Stacionarus su win8. Laptopas su win7, mokykloje win7.
Simplicity 2013-05-17 00:30
Nuo vieno gero daikto prie kito galima pereiti tik dėl mados. Vieni Galaxy S3 keičia į S4 tik šiam pasirodžius, o kiti sėkmingai tebesinaudoja Galaxy S2. Jei Windows 7 yra gera operacinė sistema, tai kam leisti pinigus ir pirkti Windows 8? Nereikėtų pamiršti dar ir to fakto, kad Europoje tebesiautėja krizė ir turtingi vakariečiai nebesimėto pinigais kaip anksčiau, o 3-4 metų technologijos kuo puikiausiai susitvarko su kasdienėmis užduotimis. Pats namie turiu nešiojamą kompiuterį su ATI HD3470 ir Core2Duo 2 GHz, kuriam jau 4 metai, ir ant jo sugebu paleisti CoD:MW2 ar Fallout: New Vegas. Apie Windows 8 dar tik buvo kalbama, o asmeninių kompiuterių rinka jau rodė lėtėjimo požymius. Ta tema yra neblogas straipsnis Forbes puslapyje http://www.forbes.com/sites/quickerbett ... -pc-sales/ Visi vylėsi, kad su Windows 8 pavyks iš tos duobės išlipti, bet stebuklas neįvyko — rinką iš asmeninių kompiuterių ir toliau sėkmingai atima išmanieji telefonai ir planšetiniai Android kompiuteriai. p.s. Ne OS kalta, kad kompiuterių gamintojų viltys buvo nepagrįstai didelės. Microsoft galėjo išleisti Windows 8 su klasikiniu Start mygtuku, tačiau kuo tada ji būti skyrusis nuo Windows 7? Visi būtų verkę, kad Microsoft perrengė Windows 7 ir už tai prašo susimokėti...
kestutisz 2013-05-17 06:51
Šiaip daugybė žmonių (ir 99.99% korporatyvinių klientų) labiausiai džiaugtųsi jei versija/veikimas liktų tie patys dešimtmečiais - svarbiausia palaikymas, o jau ten įvairius "skin'us" ir kitokius dzinguliukus nors ir kasdien gali išleidinėti, niekam ta išvaizda neįdomi (kam įdomi parsisiųs "temą"). Na kaip koks Winamp'as kur nepažiūrėjęs į "about" niekas negalėtų pasakyti net versijos :)
1hitkillhack 2013-05-17 08:54
Aisku ne OS kalta... ji puiki... vartotojo sasaja kalta... man uztenka naujoviu ir atsinaujinusio interfeiso, kad keisciau is win7... Kuo skirtusi nuo win7? kaip ir sakiau... atsinaujines interfeisas, stabilumas, greitis... Butu verkusi grupele, o didzioji dauguma butu vartoja ir nemate problemu... Dabar matom verkia tikrai ne grupele... ir ne tik, kad verkia, bet ir nenaudoja... Daryti nauja vartotojo sasaja vien tik del, kad atrodyti kazkuo isskirtiniu? kad pasiulyti kazka madingo, neatsizvelgiant i nieka? Taip ir sakyk, kad tau reikia blizguciu, jeigu palaikai tokia strategija... Jeigu manai, kad vartotoja sasaja neturejo itakos win8 isisavinimui vartotojams, tai tu matai ka nori matyti, o ne kaip yra is tikruju... Buvo apklausos, ivairus "poolai" svetainiu pakrasciuose... kuriuose zmones pasisake ar jiems patinka win8, kodel patinka, ar nepatinka... Na paieskok internete, manau rasi ir tikrai ne "zurnaliugu" sugalvotus straipsnius apie tai...
aukselis 2013-05-17 10:15