AMD: planšetes po kelių metų išstums hibridiniai įrenginiai  (1)

Ar planšetiniai kompiuteriai Apple iPad gali būti pakeisti hibridiniais mobiliais įrenginiais? Bent jau taip mano kompanijos AMD mažmeninės prekybos padalinio Anglijoje vadovas Andrew Muscat, kuris parnašauja, jog tai įvyks jau po dviejų – trijų metų. Tokie AMD atstovo žodžiai tarsi paantrina BlackBerry generalinio direktoriaus nuomonę, tik tuomet buvo planšetiniams kompiuteriams duota kiek daugiau – penkeri metai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viename iš AMD renginių Andrew Muscat išsakė nuomonę, jog nors šiandien įprasti planšetiniai kompiuteriai vis dar yra patrauklūs, jie turi eilę apribojimų, kuriuos gali įveikti tik hibridiniai įrenginiai. Šiuo metu tokie sprendimai pagrinde veikia su operacine sistema "Windows 8", kuri apjungia šios platformos sensorinę vartotojo sąsają su tradiciniu darbastaliu.

Aš manau, jog jūs pamatysite paklausos pokyčių: nors planšetiniai kompiuteriai yra geri, jie turi eilę ribojimų, jei kalbėtume apie turinio kūrimą, taigi visuomet bus poreikis nešiojamiems kompiuteriams. Aš įsivaizduoju, kad rinka vis stipriau judės tų įrenginių pusėn, kurie leidžia planšetes paversti nešiojamais kompiuteriais“, – pažymėjo Andrew Muscat.

Panašios pozicijos laikosi ir kompanija ASUS - ji turi labai platų spektrą nešiojamų kompiuterių, pritaikytų "Windows 8" operacinei sistemai ir nuolatos rinkai pasiūlo hibridinius sprendimus. Lietuvoje taip pat prieinamas labai platus ASUS nešiojamų kompiuterių asortimentas su Windows 8 operacine sistema:

  • ASUS nešiojami kompiuteriai su Windows 8,
  • ASUS ultrabook kompiuteriai su Windows 8,
  • ASUS ultrabook kompiuteriai su lietimui jautriu ekranu ir Windows 8,
  • ASUS ultrabook kompiuteriai su lietimui jautriu dvipusiu ekranu ir Windows 8,
  • ASUS planšetiniai kompiuteriai su Windows 8,

Kalbėdamas toliau Andrew Muscat taip pat pabrėžė, jog stebima šiandieninė tendencija, kai mobilūs įrenginiai vis labiau remiasi „debesų“ tarnybos, taip pat žymiai įtakos įrenginių, kuriais naudojasi žmonės, plėtrą. Iš tokių pavyzdžių, kai produktai paverčiami tarnybomis, buvo įvardinta Microsoft ir jos biuro programų paketą Office 365, Adobe ir jos Creative Cloud ir t.t.

Tokių pokyčių rezultatu ateityje taps centrinių procesorių apkrovų mažėjimas – po truputį mikroschemų gamintojai supras, kad procesorių galingumas klientų įrenginiuose ne toks svarbus, kai galima pasinaudoti „debesų“ technologijomis. Vietoj to, kaip teigia AMD atstovas, didės energetiškai efektyvių mikroschemų poreikis. Pastarosios privalės turėti galingą grafikos posistemę, skirtą multimedia duomenų apdorojimui.

Vienu iš skaičiavimų perkėlimo į „debesis“ pavyzdžių Andrew Muscat paminėjo žaidimų tarnybų OnLive, kuri leidžia žaisti konsolių lygio žaidimus planšetiniuose kompiuteriuose, kadangi visi sudėtingi skaičiavimai atliekami nutolusiuose serveriuose.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)