„Acer Iconia A1“ planšetė: displėjus kaip „Apple iPad mini“, bet kaina dar mažesnė  (3)

Populiarėjant pigiems planšetiniams kompiuteriams, „Acer“ nusprendė stiprinti savo pozicijas šiame segmente ir į rinką pristatė naują pigią planšetę – „Acer Iconia A1“, kuri kainuos kelis šimtus JAV dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ką įdomaus pirkėjui gali pasiūlyti biudžetinės klasės planšetinis kompiuteris? Pasak portalo „Engadget“ žurnalisto, gyvai apžiūrėjusio planšetę, pirmasis įspūdis visai neblogas įvertinant nedidelę įrenginio kainą. Nors „Acer Iconia A1“ korpusas ir plastikinis, tačiau užpakalinė korpuso sienelė atrodo pakankami patikima, o ir palietus ant jos beveik nelieka pirštų antspaudų.

Dar geresnį įspūdį palieka planšetės ekranas – jis turi labai platų apžvalgos kampą, todėl suteikia patogią galimybę teksto skaitymui laikant planšetę praktiškai bet kurioje padėtyje. Lietimui jautraus, 7,9″ įstrižainės ekrano skiriamoji geba – 1024x768 px.

Planšetės „Acer Iconia A1“ centrinė širdis – keturių branduolių „MediaTek“ procesorius. Darbiniai duomenys bus saugomi 1 GB dydžio RAM atmintyje. Kitiems duomenims prieinamos 8 GB arba 16 GB dydžio nuolatinės atminties mikroschemos.

Be viso to planšetinis kompiuteris „Acer Iconia A1“ turės 3G modemą.

Reikia paminėti ir planšetėje įdiegtą pačios kompanijos „Acer“ sukurtą technologiją „Acer WakeApp“, kuri leidžia iš karto pradėti darbą su iš anksčiau nurodyta [pP]rograma, kai tik planšetinis kompiuteris pereina iš budėjimo režimo.

Planšetė sveria 410 gramus, yra 11,1 mm storio, priekinėje ir užpakalinėje dalyje turi vaizdo kamerą, o 3250 mAh talpos akumuliatorius užtikrina 7 valandų autonominį darbą.

Planšetinis kompiuteris „Acer Iconia A1“ taip pat turi „Wi-Fi 802.11a/b/g/n“ ir „Bluetooth 4.0“ bevielio ryšio modulius, GPS, akselerometrą, giroskopą bei komunikacijoms skirtus MicroSD ir Micro USB 2.0 lizdus.

Po planšetės pristatymo apžvalgininkai „Acer Iconia A1“ iš karto ėmė lyginti su „Apple iPad mini“ – abiejų planšečių ekranai ir bendras našumas labai panašūs, tačiau pagal masę, storį ir autonominio darbo laiką pirmauja „iPad mini“ (tikslias „iPad mini“ charakteristikas ir kainas išvysite čia). Visgi „Acer Iconia A1“ bus gerokai pigesnė ir sudomins ne tik kaina, bet ir tuos pirkėjus, kam patinka „Android“ operacinė sistema: planšetėje įdiegta „Android 4.2 Jelly Bean“.

Kada šis modelis bus prieinamas Lietuvoje, kol kas neaišku. Čia galite peržiūrėti šiuo metu Lietuvos prekyboje esančių Acer planšetinių kompiuterių pasiūlą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(1)

Komentarai (3)