„Google“ iš pagrindų atnaujino žemėlapių tarnybą „Google Maps“ (Video)  (0)

„Google“ pristatė naują virtualių žemėlapių tarnybos „Google Maps“ versiją, kuri buvo pakeista iš esmės, siekiant individualizuoti produktą ir padaryti jį patogesnį, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma, žemėlapiai veiks greičiau ir sklandžiau, nes buvo perrašyti naudojant „WebGL“ technologiją.

Naujuosiuose „Google Maps“ ieškant vietovių, įstaigų ir kitos informacijos bus pateikiama geriausiai naršytojo poreikius atitinkanti informacija, parinkta atsižvelgiant į anksčiau „Google“ tarnybose atliktais veiksmais (pvz., paieškomis internete ar draugų iš „Google+“ vertinimais).

Daugiau dėmesio sulauks ir rėmėjai bei reklamos užsakovai – jų pavadinimai bus rodomi žemėlapyje, taip pat pateikiamas trumpas aprašymas, o jei prekybos vietoje tuo metu vyks kokia nors akcija lankytojai šalia pavadinimo matys specialų ženklą.

Taip pat atsisakyta griozdiško kairiojo meniu – vietoje to atliekant įvairius veiksmus (pvz., ieškant vietovės, įstaigos, maršruto ar nuotraukų) ekrane atsiras specialiai pritaikytos „kortelės“.

Žemėlapių tarnyboje taip pat buvo integruotos „Google Earth“ funkcijos, taigi atitolinus vaizdą bus rodomas nebe plokščias pasaulio žemėlapis, o trimatis planetos vaizdas su realaus laiko debesų išsidėstymu, Saulės ir žvaigždžių padėtimi. Priartinus miestą ar kitą vietovę galėsite virš jos „paskraidyti“, o pasirinkę „Street View“ vaizdą sklandžiai „nutūpsite“ ant žemės.

Mobiliųjų „Android“ ir „iOS“ versijų naudotojams taip pat bus pasiūlyta daugiau funkcijų, pavyzdžiui, bus galima iškart sužinoti apie neseniai įvykusias avarijas ar pakeistus kelių maršrutus.

Norintys pirmieji išbandyti būsimas „Google Maps“ naujoves gali registruotis čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: