Apple iPad 5 bus rekordiškai lengvas ir plonas. Debiutas rugsėjį?  (0)

Vis daugiau vartotojų mieliau renkasi mobilų įrenginį, o ne asmeninį kompiuterį, o apie tai byloja ne tik statistika, tačiau ir ateities prognozės. Vis tik net ir pigesniuose planšetiniuose kompiuteriuose stebima kainos mažėjimo tendencija. Vis labiau populiarėja 7“ modeliai, tarp kurių galima sutikti ir dabartinius hitus Amazon Kindle Fire, Google Nexus ir, nuo praėjusių metų, iPad Mini.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija Apple ilgą laiką ignoravo pastarojo dydžio sprendimus, tačiau nesugebėjo toliau priešintis rinkai, todėl pabandė iš šios situacijos gauti naudos. Ir tai jai pavyko – tiesa, truputį teko paaukoti 9,7“ ekraną turinčių iPad pardavimais.

Nežiūrint į tai, Apple ir toliau darbuojasi prie būsimų 9,7“ iPad atnaujinimų. Eilinį kartą savo indėlį į daugybės gandų katilą įnešė puslapis DigiTimes. Jo duomenimis, Apple planuoja pradėti masinę iPad 5 gamybą jau birželio mėnesį, taigi galima tikėtis, kad tiekimas prasidės rugsėjo mėnesį, o pradinis gamybos lygis sudarys apie 2-3 mln. egzempliorių. Paprastai kompanija laikėsi 12 mėnesių atnaujinimo ciklo tarp savo esminių produktų naujų versijų pasirodymo, neskaitant to momento, kai praėjus 7 mėnesiams po iPad 3 debiuto pasirodė iPad 4. Rinkos dalies mažėjimas dėl Android įrenginių spaudimo gali paskubinti Apple naujovių pasirodymą.

Neoficialūs šaltiniai teigia, jog penktos kartos planšetinis kompiuteris bus net trečdaliu lengvesnis už iPad 4 (kalbama apie 437-489 gramų diapazoną), o kartu ir plonesnis dėl naujos ekrano technologijos (vietoj dabartinės Glass/Glass bus naudojama Glass/Film/Film su vienu stiklo ir keliais sensorinės juostelės sluoksniais; taip pat vietoj kelių ekrano pašvietimo modulių turėtų likti vienas). Retina klasės ekranas turės tą pačią 2048х1536 taškų raišką; tikimasi, kad akumuliatorius dėl tokių mažinimo procedūrų nenukentės, kadangi bus diegiami taupesni komponentai, kartu optimizuojama programinė įranga.

Palyginimui, čia galite peržiūrėti šiuo metu prekyboje esančio iPad4 technines charakteristikas ir kainas .

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: