JAV teisininkai susiprotėjo: teis patentų trolius  (0)

JAV teismui pateikta unikalus skundas: į teismą paduoti patentų troliai, puldinėję smulkaus verslo įmones ir reikalavę susimokėti už tai, kad naudoja tokius įprastus biuro produktus, kaip skeneriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį Vermonto valstijos generalinis prokuroras Williamas Sorrellis tapo pirmuoju generaliniu prokuroru, parengusiu bylą prieš vadinamuosius patentų trolius. Jo kaltinimuose rašoma, jog „MPHJ Technology“ ėmėsi „nesąžiningų ir melagingų veiksmų“, prieštaraujančių valstijos įstatymams, rašo „The Verge“.

„MPHJ Technology“ taktika buvo akivaizdžiai agresyvi ir laviravo ties atviro reketo riba. Ši bendrovė vykdė „pinigų rinkimo kampaniją“ iš keturių dešimčių dukterinių įmonių siuntinėdama laiškus Vermonto valstijos organizacijoms su tvirtinimais, kad skundų gavėjai yra skolingi tūkstančius dolerių už tai, kad skenavo internetu atsiųstus dokumentus. Bent du tokių reikalavimų susimokėti gavėjai buvo ne pelno siekiančios organizacijos, padedančios neįgaliems valstijos gyventojams ir dėl tokių reikalavimų patyrusios išlaidų, nes kreipėsi teisinės pagalbos.

Nors „MPHJ Technology“ laiškuose buvo grasinama teisiniais veiksmais, bendrovė kol kas teismams nepateikė nė vieno skundo Vermonto ar kitų valstijų teismams. Generalinis prokuroras teismo prašo skirti bendrovei baudas iki 10 000 JAV dolerių už kiekvieną reketu atsiduodantį laišką, mat jie prieštarauja valstijos Vartotojų gynimo įstatymui, o taip pat reikalaujama nutraukti neteisėtus veiksmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (0)