Mobilioji aplikacija „Tunetrance“ piešinius paverčia muzika (Video)  (1)

Ar kada nors pagalvojate apie tai, kad ant popieriaus lapo nupieštas piešinys galėtų suskambėti pačiais netikėčiausiais garsais? Pasirodo, tai įmanoma padaryti be jokios magijos, užtenka programėlės ir mobiliojo įrenginio, rašo CreativeApplications.net.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programuotojas ir mokslinis Karalienės Marijos universiteto (Didžioji Britanija) darbuotojas Edas Burtonas, siekdamas prakalbinti piešinius, sukūrė „iPhone“ išmaniesiems telefonams ir „iPad“ planšetiniams kompiuteriams skirtą programėlę „Tunetrance“.

Programėlėje naudojamos „OpenCV“ ir „OpenFrameworks“ programinės technologijos, kurias naudojant sukurtas algoritmas apdoroja mobiliuoju įrenginiu užfiksuotos bet kokio piešinio fotografijas. Nuotraukose jis aptinka kontūrus ir juos transformuoja į kreives. Pagal jas yra sintezuojami ir per mobiliojo įrenginio garsiakalbį atkuriami skirtingo tono garsai.

„Sukūriau „Tuntrance“ tam, kad ji, piešinio linijas interpretuodama tarytum programinio kodo linijas ir paversdama jas į skambius garsus, leistų bet kam pajusti programavimo paslaptingumą“, – teigė E.Burtonas.

Žemiau pateikiame vaizdo įrašą, kuriame demonstruojamas „Tunetrance“ veikimas. Programėlę galite atsisiųsti apsilankę „Apple App Store“ parduotuvėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (1)