Asfalto kelius pakeis greitkeliai iš saulės baterijų? (Video)  (8)

Amerikiečių pora sugalvojo alternatyvą paprastiems asfalto greitkeliams: sutuoktiniams kilo mintis sukurti kelią iš saulės baterijų. Tokia kelio danga ne tik galėtų gaminti elektrą, taupyti degalus, tirpdyti ką tik iškritusį sniegą, bet ir apsaugoti nuo nelaimingų atsitikimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint nuvykti iš taško A į tašką B, išnaudojama labai daug energijos. Tačiau kas būtų, jei pats kelias galėtų gaminti energiją? Amerikiečių pora – Julie ir Scottas Brusawai – sugalvojo tokią kelio koncepciją, dėl kurios transportas ateityje taptų daug švaresnis ir saugesnis, rašo spiegel.de. Jiems kilo mintis greitkelių asfalto dangą pakeisti saulės baterijomis.

Baterijos, kurios būtų sujungtos su elektros tinklais, gamintų elektros energiją. Be to, degalų būtų sutaupoma du kartus daugiau: elektromobiliai naudotų energiją iš kelio dangos, o darant kelius ne iš asfalto būtų nenaudojami naftos produktai, kurie paprastai reikalingi kelių tiesimui.

Saulės baterijų kelio danga būtų šildoma ir apšviečiama integruotais LED ekranais, kurie atliktų ne tik kelio žymėjimo, bet ir įspėjamųjų ženklų funkciją.

Idėjos autoriai sutinka, kad norint įgyvendinti jų išradimą, gali prireikti nemažai laiko. Jie nusprendė pradėti nuo pėsčiųjų, dviračių takų arba stovėjimo aikštelių prie prekybos centrų įrengimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(11)
(0)
(2)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: