HTC išmaniųjų telefonų korpusų gamybai naudos „skystą metalą“  (0)

Apie medžiagos, kuri vadinama „skystu metalu“ (liquidmetal), naudojimą buvo pradėta kalbėti dar tuomet, kai atitinkamą technologiją į savo rankas gavo kompanija Apple. Pastaroji medžiaga, ją liečiant rankomis, yra šiltesnė nei įprastas metalas, savo paviršiaus tekstūra labai primena stiklą. Tai sukuria tvirto ir švelnaus korpuso įspūdį, kai kalbama apie mobilių įrenginių konstrukcinių elementų kūrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija Apple taip ir nesiryžo pastarąją medžiagą panaudoti savo išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose, tačiau puslapis DigiTimes praneša, kad kompaniją iš Kupertino gali aplenkti taivaniečių mobilių įrenginių gamintojas HTC. Jau 2013 metų antroje pusėje Taivano kompanija Jabon International pradės tiekti HTC „skysto metalo“ korpusus, kurie bus skirti išmaniesiems telefonams. Kad procesas vyktų greičiau ir sklandžiau, HTC pasamdė specialistus iš Japonijos, bendradarbiausiančius su Jabon ekspertais.

HTC ir Apple partneriai, aprūpinantys šias kompanijas išmaniųjų telefonų korpusais, atsisakė komentuoti tokius gandus, išreikšdami įsitikinimą, jog konvejerinė aliuminio korpusų gamyba gyvuos labai ilgai, juo labiau, kad tokie sprendimai vis dar pasižymi reikiamu patvarumo ir svorio santykiu, be to, gali būti gaminami labai dideliais kiekiais. Visuomenės susidomėjimas lengvais ir patvariais išmaniaisiais telefonais, natūralu, yra labai didelis (galima prisiminti kinų Huawei ruošiamą Ascend P6 sprendimą su 6,19 mm storio korpusu), taigi HTC išleistos lėšos „skysto metalo“ korpusų komercializacijai turėtų gana greitai atsipirkti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)