Mokslininkai, panaudoję „dvynių bangas“, pasiekė 400 Gbps spartą optiniu kabeliu  (0)

Mokslininkai iš „Alcatel-Lucent‘s“ sugalvojo naują būdą perduoti informaciją optiniu kabeliu, taip padidinant spartą. Tam padaryti optiniu kabeliu siunčiama ne viena banga, kas yra daroma dabar, tačiau dvi dvynės, kurios atkeliavusios į galutinį tašką yra sujungiamos į vieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokio informacijos perdavimo būdo privalumas - padidėjęs greitis ir nuotolis. Maždaug 13 tūkstančių kilometrų ilgio optiniu kabeliu informacija keliavo net 400 Gbps greičiu. Signalų poravimas taip pat išsprendžia vieną iš didžiausių problemų, nes nėra taip vadinamų informacijos „pakilimų“ ir „kritimų“.

Bemaž visiškas „pakilimų“ ir „kritimų“ anuliavimas pagerina signalo „triukšmo“ santykį, o tai leidžia informacijai optiniu kabeliu keliauti be didesnių problemų didesnį kelią be papildomų įrenginių. Tai ir yra skirtumas nuo visų kitų bandymų, kuriuos anksčiau vykdė kiti mokslininkai.

Didesni nei 400 Gbps greičiai yra, apie juos esame rašę ne kartą, tačiau apie nukeliautą kelią ir papildomą įrangą kalba mažai kas. Parėjusiais metais „Verizon“ JAV pasiekė 21.7 Tbps greitį, tačiau kartu su NEC sukurtas tinklas tebuvo 1500 kilometrų ilgio. Tai - juokingai mažas atstumas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(1)

Komentarai (0)