Pasitenkinimas operacine sistema Windows nukrito iki Windows Vista lygio  (0)

Nors korporacija Microsoft ir bando operacinės sistemos Windows 8 pardavimų statistikai suteikti pozityvių spalvų, tačiau jos kritikai visiškai neketina nurimti. Daugelio garsių IT kompanijų atstovai ypač nepalankiai kalba apie planšetiniams kompiuteriams su ARM procesoriais skirtą Windows RT, kurią neretai vadina visiškai neparuoštą darbui (pirmiausia dėl neišvystytos ekosistemos ir nesuderinamumo su senomis Windows aplikacijomis).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendžiant iš kompanijos BGR atlikto tyrimo, galutinai vartotojai galvoja labai panašiai, kaip ir Windows 8 kritikai. Buvo sudarytas pasitenkinimo operacine sistema reitingas, jame Windows platforma gavo 74 balus iš 100 galimų. Tai yra vos vienu balu daugiau, nei surinko operacinė sistema Windows Vista, kuri daugelio ekspertų ir vartotojų nuomone yra bene prasčiausia Microsoft operacinė sistema.

Maksimalus reitingas buvo pasiektas 2011 metais, kai rinkoje jau kelerius metus buvo prieinama operacinė sistema Windows 7. Po to prasidėjo nuopuolis, kuris 2012 metais leido Windows surinkti 75 balus, o šiemet dar mažiau – 74. Nors tai nėra pats žemiausias rodiklis kompanijos istorijoje, tačiau po 10% augimo 2008 – 2011 metų laikotarpiu dabartinė tendencija atrodo gana nemaloniai.

Kompanija Microsoft deda nemažas viltis į 2013 metų pabaigoje pasirodysiantį atnaujinimą Windows 8.1, kurio Public Preview versija turėtų tapti prieinama šių metų birželio mėnesį (tiksliau, birželio 24 d.). Ją galės nemokamai išbandyti bet kuris norintis. Sprendžiant iš programinės įrangos giganto užuominų, operacinei sistemai bus grąžintas „Start“ mygtukas, taip pat galimybė „pasikrauti“ iš karto į tradicinį darbastalį, apeinant dabartinį Modern UI su „plytelėmis“, kurios naudojamos ir mobilioje OS Windows Phone 8.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: