„Chrome“ naršyklė praranda susižavėjimą, IE ir „FireFox“ išlieka stabilioje pozicijoje  (16)

Naršyklių karas ir toliau tęsiasi. „Internet Explorer 10” versija rinkoje jau yra visą antrą mėnesį „Windows 7” operacinės sistemos naudotojams, mes taip pat sulaukėme „FireFox 21” ir „Chrome 27“ versijų. Vis dėlto kaip rodo statistika, „Chrome“ naršyklės rinkos dalis mažėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai gali pasirodyti kiek keista, nes „Google“ labai stengiasi: pristato įvairius žaidimus ir kitas funkcijas, kurios veikia tik „Chrome“ naršyklėje. Atrodo, jog tai internetu besinaudojančių žmonių nedomina. Ir nors „Chrome“ dalis krito vos 0,61 %, bet ji krito, o ne didėjo.

Įdomu tai, jog vartotojai net nežada nusigręžti nuo „Internet Explorer“, o „Microsoft“ atnaujinimai pasiteisina. Per vieną mėnesį vartotojų padaugėjo 0,18 % iki 55,99 %. Štai 0,33 % augo ir „FireFox“ naršyklės vartotojų bazė, kuri šiuo metu siekia 20,63 % visos rinkos.

Sudėjus viską į vietas, IE turi 55.99 % rinkos, „FireFox“ – 20,63 %, „Chrome“ – 15,74 %, o „Safari“ – 5,47 %, „Opera“ – viso labo 1,77 %. Rinkos tyrimą šių metų gegužę atliko gerai žinoma kompanija „Net Applications“. Ji kiekvieną mėnesį turi prieigą prie maždaug 160 milijonų unikalių internautų informacijos susijusios su jų naršymo įpročiais įvairiuose tinklapiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (16)