AMD ruošia procesorių FX-9000, dirbsiantį įspūdingu 5 GHz taktiniu dažniu  (2)

Švedų portalas Sweclockers teigia gavęs informacijos, jog kompanija AMD ruošiasi atnaujinti savo stacionarių FX serijos procesorių asortimentą. Tikėtina, kad pirmaisiais naujokais taps modeliai FX-9000 ir FX-8770, iš kurių pirmasis galės pasigirti įspūdingu taktiniu dažniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abu procesoriai turės Piledriver mikroarchitektūros skaičiavimų branduolius bei galės pasiūlyti gana aukštus taktinius dažnius. Procesoriaus AMD FX-9000 atveju nominalūs taktiniai dažniai sudarys 4,8 GHz ir 5.0 GHz (šis buvo pasiektas Turbo Core režime). Tai bus 8 branduolių sprendimas, turėsiantis 8 MB L3 spartinančios atminties, palaikys DDR3-1866 MHz operatyviąją atmintį, bus skirtas Socket AM3+ lizdui. Teigiama, kad šio procesoriaus savininkams teks įsigyti efektyvią aušinimo sistemą, kadangi pastarojo Piledriver atstovo TDP galės siekti įspūdingus 220 W.

Balandžio mėnesį jau buvo pasirodę gandai, kad AMD galimai ruošia kitą aukštu dažniu dirbantį procesorių FX-Centurion, kuris kaip tik ir dirbs 5 GHz taktiniu dažniu, o jo kaina sudarys $795. Visai tikėtina, jog FX-9000 ir yra tas procesorius, apie kurį tiek daug kalbėta. Nominalus 5 GHz taktinis dažnis bus maksimalus, kalbant apie kada nors išleistą stacionarų procesorių.

Kitas modelis AMD FX-8770 taip pat galės pasiūlyti 8 branduolius, o TDP lygis bus lygiai toks pats, tuo tarpu apie taktinius dažnius kol kas nepranešama, nors iš indekso matyti, jog jis turėtų būti kiek lėtesnis (nors laisvas daugiklis turėtų viską pakoreguoti). Galimų debiuto datų kol kas nėra numatyta, tačiau kai kurie ekspertai teigia, kad naujų AMD procesorių galima sulaukti parodoje Computex 2013, kuri startuos jau šį antradienį Taivano sostinėje Taipėjuje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: