„iOS 7“: svarbiausias „Apple“ mobiliosios operacinės sistemos atnaujinimas nuo pirmojo „iPhone“ laikų (Video)  (27)

JAV technologijų milžinė „Apple“ pirmadienį programuotojų konferencijoje „WWDC 2013“ pristatė „iOS 7“ – ilgai lauktą mobiliosios operacinės sistemos atnaujinimą. Išmaniųjų įrenginių savininkai naująją platformą galės įsidiegti rudenį, skelbia „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas pareiškė, kad „iOS 7“ yra didžiausias mobiliosios platformos patobulinimas nuo pirmojo „iPhone“ išleidimo 2007-aisiais. Pasikeitė ne tik operacinės išvaizda, bet ir galimybės, o bene labiausiai laukta naujovė – iš ekrano apačios „ištraukiamas“ valdymo skydas, kuriame rodomi dažniausiai naudojami telefono nustatymai (pvz., ekrano ryškumas, garsas, ryšiai, muzikos grotuvas ir kt.).

„Apple“ atnaujino visas svarbiausias aplikacijas – susirašinėjimo, kalendoriaus, muzikos ir vaizdo grotuvų, nuotraukų peržiūros, fotoaparato, orų, interneto naršyklę ir kt. Pasikeitė ne tik jų išvaizda, bet ir atsirado naujų funkcijų bei galimybių (pvz., fotoaparate integruotos nuotraukų redagavimo funkcijos).

Patobulintas ir daugiaprogramis režimas: fone bus galima laikyti neišjungtas bet kokias aplikacijas, o ne tik tas, kurios buvo tam pritaikytos. Taip pat programėlės galės automatiškai įdiegti atnaujinimus fone.

Verta paminėti ir „AirDrop“ funkciją, kuri leis dalintis bet kokiu turiniu su kitais „iOS“ įrenginiais, esančiais netoliese.
Virtualus asistentas „Siri“ galės šnekėti ne tik moters, bet ir vyro balsu, jis mokės anglų, prancūzų ir vokiečių kalbas. „App Store“ galės parodyti populiariausias programėles konkrečioje vietoje (taigi, pavyzdžiui, lankantis muziejuje galėsite greit rasti muziejaus programėlę, jei jis tokią turi).

„iOS 7“ galės atsisiųsti visi telefonų „iPhone 4“ ar naujesnių versijų, „iPad 2“ ar naujesnių versijų bei penktosios kartos „iPod Touch“ savininkai. Naujoji operacinė sistema oficialiai bus išleista rudenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (27)

Susijusios žymos: