Texas Instruments žada baterijas įkrauti ne tik greitai, bet ir teisingai  (0)

Pradėjus sparčiai plisti mobiliems įrenginiams, baterijų įkrovimas tapo beveik kiekvieno vartotojo kasdiene problema. Paprastai tokia procedūra apaugo galybe mitų ir pasakų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, net ir parduotuvėse konsultantai rekomenduoja įvykdyti keletą įkrovimo/iškrovimo ciklų, kad ličio jonų baterijos „įsisiūbuotų“ ir pasiektų savo maksimalų efektyvumo lygį. Pastaroji operacija, iš tikrųjų, tik sumažins baterijos talpą, tačiau tikrai nepadidins. Rekomenduojama procedūra paprastai taikoma išskirtiniais atvejais, kai akumuliatorius sudarytas iš keleto elementų, o akumuliatoriuje esantis kontroleris toks senas, kad pats negali su viskuo susitvarkyti.

Laimei, šiais laikais elektronika, kuri kontroliuoja baterijų įkrovimą/iškrovimą, nuolat tobulinama, taigi kontroleriai tampa vis tikslesni, o tai leidžia pailginti baterijų gyvavimo trukmę.

Pavyzdžiui, kompanija Texas Instruments sukūrė kelis kontrolerius, kurie skirti vieną elementą turinčioms ličio jonų baterijoms. Tokios baterijos naudojamos tiek išmaniuosiuose, tiek paprastuose mobiliuose telefonuose. Vienas komplektas leidžia įkrauti baterijas su 2,5 A stipriu, kitas – iki 4,5 A. Mobilių įrenginių gamintojams visa tai kainuos $2-2,5, kaip perkamos 1000 vienetų ir didesnės partijos.

Texas Instruments tokį rinkinį pavadino MaxLife. Gamintojo teigimu, minėta technologija leidžia baterijos ilgaamžiškumą pailginti iki 30%. Kartu sutrumpės ir pilnas baterijos įkrovimo laikas. Tam reikalui naudojama speciali mikroschema – kontroleris, kuris kiekvienu konkrečiu atveju individualiai stebės akumuliatorių, kad galėtų maksimaliai pailginti jo veikimą. Kada visa ši laimė pasirodys serijiniuose produktuose, kol kas nepranešama.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(1)

Komentarai (0)