Vienas iš „Skype“ autorių: projektas gavosi kitoks, nei planavome iš pradžių  (1)

Visi puikiai žino, kad „Skype“ – tai tarnyba, kuri leidžia keistis žinutėmis bei pasinaudoti vaizdo skambučiais. Vis tik dabar paaiškėjo, kad iš pradžių „Skype“ įkūrėjai galvojo savo projektą panaudoti šiek tiek kitaip.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Skype“kūrusio inžinieriaus Jaan Tallinn teigimu, iš pradžių buvo sugalvota sukurti didelį tinklą iš Wi-Fi taškų, o vėliau jį panaudoti, siūlant specialias telekomunikacines paslaugas – pavyzdžiui, telefoniją arba TV laidų transliavimą.

Deja, su TV transliacijomis nieko neišėjo, kadangi „Skype“ kūrėjai tuomet dalyvavo ir P2P tinklo „KaZaa“ kūrimo procese, taigi tuomet iki ausų buvo įklimpę teisminiuose procesuose. Kalbant apie telefoniją, partnerių estams taip pat nepavyko surasti, tokiu būdu, kūrėjams teko sukurti savo nuosavą technologiją.

Iš pradžių projektas turėjo būti pavadintas „Skyper“, tačiau domenas Skyper.net jau buvo užimtas, ir taip atsirado trumpesnis variantas – „Skype“. Vėliau idėja apie Wi-Fi prieigos taškų tinklą taip pat buvo numarinta, o „Skype“ tapo pagrindiniu kompanijos produktu.

Priminsime, kad 2011 m. gegužės mėnesį korporacija „Microsoft“ įsigijo „Skype“ už maždaug 8,5 mlrd. JAV dolerių. „Microsoft“ planuose numatyta „Skype“ paslaugos integracija į Xbox ir Kinect, Windows Phone ir kitus įrenginius, taip pat į programinę įrangą bei tarnybas Lync, Outlook, Xbox Live. Kaip matyti iš praktinių veiksmų, integracija vyksta gana sėkmingai.

FACEIT.LT - IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (1)