Ar gali infraraudonieji spinduliai pakeisti seną gerą radiatorių?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SILORAKAS 2013-06-13 13:09
Tai tik pagalbinis šildymo būdas, nes naudojama elektros energija (o tai brangu). O kai pradeda pasakoti apie "efektyvumus","tūrius", "plotus" ir t.t. , tai tik šypseną kelia. Skaičiuoti reikia ne šildymo valandas per dieną, o kokie jūsų patalpos šiluminiai nuostoliai (kiek energijos reikia palaikyti komfortabiliai temperatūrai). O skirtingų šildymo metodų vienos kwh kainos yra aiškios. Kai kalbame apie lokalų šildymą ( tarkim darbo vieta kokiam angare) - taip tai pigiau ir papraščiau. Tačiau namams tai bus visada brangiau už tradicinius šildymo būdus (nebent namas pasyvus ir jam reikalingi minimalūs energijos kiekiai). Kitas klausimas apie tokio šildymo poveikį sveikatai (sėdint arti laužo pradžioje maloniai šilta, tačiau vėliau tai pradeda varginti - infraraudonieji spinduliai skerbiasi gana giliai į audinius).
Creatium 2013-06-13 13:24
Pas mus kolegijoje sumontuota tokia pat (arba bent jau panašaus veikimo) šildymo sistema. Iš esmės skirtumo didelio nėra. Gal tik tiek, kad oras paprastai visada būna vėsesnis, negu šildant radiatoriais. O ir nepatogumų ar neįprastų pojūčių jokių nėra. P.S. Pas mus šildo iš viršaus (nuo lubų).
vardasas 2013-06-13 13:37
kazi kaip nukentes sienos baldai grindys, laikysis dregme mesis pelesis
min 2013-06-13 14:00
As cia kazko nesuprantu ar kaip? Siluma sklinda infraraudonaisiais spinduliais, tai ir pats paprasciausias radijatorius spindulioja infraraudonuosius spindulius, viskas kas bentiek turi silumos spidulioja IR spindulius. Siluma perduodama IR spinduliais. Tai kuo tas IR sildytuvas skiriasi nuo paprasciausio peciuko ar radiatoriaus tik su nukreiptu ekranu tam tikra kryptimi?
Shinigami 2013-06-13 14:11
Gali kaitinti radiatorių kiek nori (jei tik jis nebus raudonas) IR spindulių skleis daug mažiau nei IR šildytuvas. O didžioji šilumos dalis keliaus konvekcijos būdu, o ne IR spinduliais.
MrT 2013-06-13 14:27
Bet koks kūnas priklausomai nuo temperatūros spinduliuoja šilumą IR spinduliais. Taip šiluma yra perduodama radiacijos būdu. Tačiau yra ir kiti perdavimo būdai. Pvz radiatorius perduoda šilumą konvekcijos būdu ir radiacijos. Šiuo atveju konvekcija yra dominuojantis šilumos perdavimo būdas. IR šildytuvo atveju pagrindinis perdavimo būdas yra radiacija..
HardAxe 2013-06-13 15:23
tokios sistemos sąlyginis efektyvumas didėja didelėse (aukštose) patalpose, tai kai pavizdinis kambarys 10m aukščio (4 aukštų) skirtumas geresnis IR naudai nei standartinio buto.
coffeindahouse 2013-06-15 11:11
Kiek teko domėtis, tai infra šildytuvai išsprendžia pelėsių problemą. Iš esmės geriau turėti šiltesnes sienas ir šiek tiek vėsesnę aplinką (orą), o ne atvirkščiai. Nes įprastai dėl šaltesnių sienų ir vėsesnio oro ant sienų gali pradėti kondesuotis vandens garai, o tai lemtų puikią aplinką pelėsio susidarymui. Paprastai kalbant, naudojant infraraudonuosius spindulius yra perstumiamas rasos taškas. Tokį paaiškinimą nesunku rast googlinant "infra heating dew point".
coffeindahouse 2013-06-15 11:16
O kokioj kolegijoj? Nes, kiek man žinoma, tokias pat sistemas turi įsirengęs ir Lietuvos energetikos institutas.
Nerkashis 2013-06-16 09:53
Infobalte, teko bendrauti su "firmos" atstovu. Paklaustas ar gali IR pakeisti tradicinį šildymą, atsakė, kad jei namas gerai apšiltintas, tada gali. Jų stende buvo įjungtas toks šildytuvas ir iškeltas palubėj. Matyt visa galia veikė, nes buvo labai karšta po juo stovėti. Kaip tik įrenginėju odontologijos kliniką ir ten vienintelis šildymas ir bus IR. Savininkas prašė pastatyti skaitiklius. Bus įdomu sužinoti ar užtenka šilumos ir kokios el. sąnaudos.