Statybų inspektoriai ruošia pirtį savarankiškai statantiems namus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vardasas 2013-06-13 13:31
darviena priezastis kuo skubiau evakuotis is lietuvos. blem statau namus jau 24 metus ir se tau kad nori privalai samdyti kazkokius nevykelius su 2 metu patirtimi
Bobinux 2013-06-13 13:38
Nusauti tuos, kurie kuria tokius istatymus. Cia jau rimtai pasityciojimas kazkoks. Kaip ir minejo Vardasas, samdyti nevykeli kazkoki, juolabiau, pats stataisi nama sau. Tiesiog, nera ka cia bepridurti. Tuo juokai apie oro apmokestinima atrodys rimtai...
Smėlis 2013-06-13 13:47
Rangovas, statybos vadovas ir techninis prižiūrėtojas kai pastatys namą, tai kokybe net nedvelks. Vistiek pats kas penkias minutes turėsi lakstyti į statybos aikštelę ir vaikyti ne tik mūrininkus, bet dar ir tris "vadovus". Kainuos ne tik finansiškai, bet ir psichologiškai gerokai daugiau. Pigiau, patikimiau ir paprasčiau nusipirkti parašą.
Shinigami 2013-06-13 14:01
Reiks ne tik lakstyti ir versti dirbti, bet ir prižiūrėti, kad medžiagų nevogtu ir chalturos nedarytu.
lape 2013-06-13 14:35
Buvo galima pasirinkti - blogai ir pigiai arba blogai ir brangiai. Dabar bus tik blogai ir brangiai.
Makashi 2013-06-13 14:37
Siust tokius "specialistus" reik i afrika - tegu aiskina savo mentalitelo lygio babajams kaip is meslo namus nudrebt
krakalas 2013-06-13 14:43
šiaip pati idėja gal ir nėra bloga, juk jei nukris nuosavo namo kokia perdanga dėl kažkokių pataupymų, bus kas už tai atsakys. kitavertus nuosavus namus žmonės stato sau, tai ir stato netaupydami ant saugumo (dažniausiai). O statant daugiabučius, tai visi ir taip laikėsi tų reikalavimų.
Simplicity 2013-06-13 14:49
Popierinė Lietuva... Jei nėra darbo, tai bent jau prikursim „popierinių“ darbo vietų ir sumažinsim jau ir taip žemą („atmetus visus tinginius ir alkoholikus“) nedarbo lygį. Per visus galus brukami reikalavimai, priežiūros, komisijos, inspekcijos, kad tik kažkokiu būdu būtų galima biudžetą aplopyti... Jokie su verslo liudijimais dirbantys statybininkai neklausys iš gatvės paimto statybų vadovo, o statybų bendrovės „popierinius“ statybų vadovus ir taip turi.
taskaz 2013-06-13 14:56
Vargu ar bent vienas iš samdytų rangovų ar vadovų PRIVALĖS prisiimti kokius nors įsipareigojimus, ar vykdys veiklą juridiškai ilgiau kaip 3-5 metus, namą jųk statai ne 10 metų.. Kaip buvo iki šiol su garantijom taip ir toliau bus. Tiesa kiti komentuojantys sako, reiks tik paskui daugiau galvų lakstyt ir dabot. Ko gero ir namo kaina išaugs 10-15%...
krakalas 2013-06-13 15:07
Tai o koks tada, atsiprašant, tikslas tų statybos techninių vadovų? Nes kaip suprantu tai būtent jie dės parašą, kad viskas techniškai tvarkinga, o tada jau kai kris namo siena, tai tokį prižiūrėtoją po teismus galėsi užvaikyt. Ar ne?
Bobinux 2013-06-13 15:12
Ne del tu kas taupo tai nezinau, mano nemazai pazistamu ir giminiu, patys statesi ir statosi, ir tikrai niekas netaupo ant saugumo. Esme ir yra, visa, kad visus sutaupytus pinigus uz darbuotojus ir t.t., galima toliau investuoti i pati nama. O dabar susigalvoja nesamoniu tokiu... Juk istatymo esme, kazka uztikrinti, o sis realiai neuztikrina, o tik bukagalviai tauskia nesamones, kodel ji reikia ivesti...
Simplicity 2013-06-13 15:16
Mąstyk šiek tiek plačiau. Statybų broko ar nelaimės atveju yra krūva asmenų su kuriais galima „futbolą žaisti“: projektuotojai, rangovai, statybininkai, statybos darbų vadovai ir t.t. Pavargsi po teismus lakstyti, kad surastum dėl kurio iš jų kaltės tau siūlė per sieną nuėjo ar perdanga įkrito... Todėl prieš statydamas jau turi būti apsisprendęs ar imsi įmonę ir garantijas, ar brigadą su verslo liudijimais.
MZ 2013-06-13 15:57
Man tegu parodo nors viena nuosava nama kuris nugriuvo ir kas nors nukentejo del statybos broko(statai sau o ne kitam). Kol kas negirdejau kad butu bent vienas atvejis. O va visokie akropoliai ir tt kai stogai ilusta arba patvinsta tai laikas nuo laiko islenda. Pagal mane turetu atskirti individualia statyba nuo visuomenines paskirties arba daugiabuciu, nes ir be tu naujoviu yra visokios velniavos kaip energetiniai sert uz kuriuos moki pinigus o gauni SUDA ir dar trim tokiems veltedziams moket reiks NX..
simuciukas8 2013-06-13 16:56
Cituoju"...žmogus statosi namą, jis veikia aplinką. Jeigu pastato kažkokį griozdą sukiužusį, tai veiks ir kaimynus, ir aplinką. Jeigu pristatysime nekokybiškų namų, tai visi būsime nepatenkinti“, – kalbėjo Č. Ignatavičius." Na ponui Ignataviciui reiketu zinoti,kad namas statomas pagal projekta,projekte nurodoma viskas nuo medziagu iki stogo formos,namo vietos,visos smulkmenos,taigi tu nelabai gali nukrypti i kaire,pristatyti taip vadinamu nekokybisku namu. Pilietis sumuryti nesamone gali ir be jokiu priziuretoju,bet kaimynai gali toki nameli apskusti ir puikiai paprasyti per teisma nesutampancias su projektu statybu klaidas istaisyti(ka ir kartais daro)Taigi sukiuzusiu griozdu tiesiog fiziskai negali buti,o jeigu ir butu tai reikia ziureti ar tai projektuotojo kazusai ar tai savininko fantazijos vaisius ir kreiptis i tam tikras instancijas.Todel iseina,kad tokia kazkokia mistine priziuretojo ir super rangovu pozicija reikalinga tik paciam biurokratinima aparatui.
MantasNo 2013-06-13 19:34
Paskaicius komentarus tai graudu darosi, kaip Lietuvoj zmones kitu profesiju atstovu negerbia. Statybininkai irgi zmones, ir dazniausiai gerai dirba (jei ne pigiausius is laikrascio imat). Dauguma is jusu turbut ne ka geriau savo darbus atliekat, o gal net blogiau. Beje, daug reik zinot statant, tai tie priziuretojai bent patars, kad nereiketu remontuot uz keliu menesiu ko nors.
haloo44 2013-06-13 20:05
Kuom žmonės negerbia statybinikų? Kad patys namus statosi? Ir jokie prižiurėtojai nieko nepatarinės, bus paprasčiausiai perkamas parašas tarkim už 5000 lt, ir viskas. O toliau statysies namą kaip seniau
Simplicity 2013-06-13 20:52
Ką jau ten patarinėt dar galima, kai projektas saujoj, o sienas kelia savo darbą išmanantys? Iki šiol visi statė „kaip mokėjo“, bet dar nei vienas namas nesugriuvo. Prievaizdo reikia tik samdant įmones ir visokius neaiškius „šūdarankius“. Rimti statybininkai ir be prievaizdo savo darbą atlieka tinkamai, nes patys yra suinteresuoti kuo geriau darbą atlikti.
Evalda5 2013-06-13 23:18
Man labai patinka dabartiniai "statybos inžinieriai" - tie, kur nesupranta, kaip vinį įkalt, arba kam į betoną pilamas plastifikatorius, arba iš arti sąramą pamatę klausia, kas tai... Gal tuos klounus pirmiau išmokykit plytą nuo blokelio atskirt, o tada jie tegu man aiškins, kaip man nuosavam name sienas mūryti ar kaip stogą dengti...
Gregas 2013-06-14 08:44
Manau kad dar visai ne prošal būtų: Statybų aikštelės prižiūrėtojas, statybinių medžiagų pirkimo vadovas, žemės kasimo darbų priežiūros specialistas, Statybinio skiedinio tirštumo nustatymo ekspertas, sienų vertikalumo ir grindų horizontalumo matavimo inžinierius bei montavimo putų purškimo technologijos žinovas.
sigun 2013-06-14 19:35
Ar statei, kad šneki? Atsakomybė yra paskirstyta ir už konkrečią bėdą yra konkretus kaltininkas. Vat jei to kaltininko ir pėdos jau ataušusios ar subankrutavęs, tai jau kitas dalykas. Tuomet prasideda futbolas ir skėsčiojimas rankomis.