AMD 5.0GHz procesorius gali būti neprieinamas paprastam vartotojui, teigia kompanija  (0)

Kaip jau sužinojote vakar, x86 architektūros lustų gamintojas AMD pristatė naują seriją - „FX-9000“. Ją sudaro du procesoriai. Vienas yra „FX-9590“, kurio taktinis dažnis yra net 5.0GHz, kitas „FX-9370“, kurio dažnis - 4.7GHz. Vis dėlto šiandien pasirodė papildomos, nuliūdinančios informacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

AMD patvirtino, kad „FX-9590” ir „FX-9370” pasirodys vasarą, bet tik partneriams. Technikos portalai atakavo kompaniją klausimais apie prieinamumą paprastiems vartotojams ir gavo atsaką, kad kompanija kol kas tik svarsto galimybę tai padaryti, bet to negali pažadėti, nes planai - kitokie.

Daugeliui tai atrodys keistas sprendimas, bet mes galime trumpai pasvarstyti, kodėl būtent taip yra daroma. Šiuo metu sparčiausias paprastiems vartotojams prieinamas „FX-8350” procesorius turi 125W TDP reitingą, tad jam įmantrios aušinimo sistemos nereikia. Tuo tarpu AMD jau net neslepia, jog jos abu „FX-9000” serijos procesoriai turės TDP, kuris sieks net apie 220W.

Kai pradedame kalbas apie procesorius su 220W TDP, pradedame žvalgytis į milžiniškus aušintuvus su dideliais radiatoriais arba skysčio aušinimo sprendimus. Nors AMD juos galėtų tiekti su procesoriais, to ji kol kas nežada daryti, o partneriai, kurie surinkinės asmeninius kompiuterius su šiais procesoriais, galės be didesnių problemų įdėti norimą aušinimo sprendimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: