Motociklininkai ateityje galės įsigyti taip vadinamuosius išmaniuosius šalmus (Video, Foto)  (3)

Niekas nepasiginčys, kad „Google Glass“ projektas yra įdomus ir daug žadantis, bet jei jūs kažko panašaus norite lėkdamas 100 kilometrų per valandą greičiu ar greičiau? Akivaizdu, jog „Google Glass“ nepadės. Bet gali padėti motociklininkams skirtas išmanusis šalmas vardu „LiveMap“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa „LiveMap“ neveltui gavo tokį pavadinimą. Motociklininkams, kaip ir mašinų turėtojams, kartais prireikia žemėlapių. Jie turi pasikliauti GPS imtuvais su lietimui jautriu ekranu, savo išmaniuoju telefonu ar blogų blogiausia sustoti ir išsitraukti žemėlapį. Tai nėra labai patogu. „LiveMap“ giriamas dėl to, jog žemėlapius ir informaciją, kur važiuoti, jis projektoriaus pagalba rodys panašiai, kaip naikintuvo F-35 pilotams. Tai yra vienas iš saugiausių būdų matyti informaciją, kuri neblaškytų vairuojant, ką, pavyzdžiui, darytų „Google Glass“ prietaisas.

Šiuo metu „LiveMap“ šalmas yra dar tik kūrimo stadijoje, tačiau jo kūrėjai jau sulaukė įvairių institucijų ir privačių fondų paramos. Jei viskas eisis pagal planą, tokie šalmai pasirodys 2014 metais JAV ir Australijoje, o Europoje - kiek vėliau. Ir nors šiuo metu schemoje mes nematome kameros, net neabejojame, kad artėjant šalmo pasirodymui ji tikrai bus jame įmontuota.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (3)