Elektroninės cigaretės: modernus rūkymo malonumas be dūmų ir dervų (Foto, Video)  (15)

Rūkymas – vienas iš tų žmonijos įpročių, kurių atsisakyti nėra lengva net ir girdint nuolatinius perspėjimus apie gresiančias ligas, sukeliamą pavojų aplinkiniams. Tačiau pavojingas ne tiek nikotinas, dėl kurio ir įprantama prie cigarečių, kiek šalutiniai produktai - degant tradicinei cigaretei, su dūmais išsiskiria daugybė nuodingų chemikalų ir toksinų, kurie patenka į plaučius. Tad nieko keisto, jog pasaulyje sparčiai populiarėja moderni alternatyva – rūkymo malonumas be šalutinių degančios cigaretės pasekmių: elektroninė cigaretė, skelbiama kompanijos „F&S“ pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektroninė cigaretė išrasta palyginus nesenai – 2003 m. kinų farmacininko Honk Lik, kurio tėvas mirė nuo plaučių vėžio dėl rūkymo. Jis sugalvojo kaitinti nikotino ir propilenglikolio tirpalą, sukuriant garus, kuriuos galima įkvėpti ir taip tiekti nikotiną į kraują per plaučius. Šis išradimas padėjo sukurti šių dienų elektronines cigaretes.

Tad šiais metais elektroninė cigaretė švęs simbolinį 10 metų jubiliejų. Per šį laiką pasaulyje taip ir neprieita vieningos nuomonės ar elektroninė cigaretė išgelbėja rūkalius nuo ligų pavojaus, ar pastumia į naujas žabangas. Visgi, nepaisant įvairių sveikatos organizacijų įspėjimų, kad nėra įrodyta, jog elektroninės cigaretės yra nekenksmingos, šios tampa vis populiaresnės tarp rūkorių. 

Pagrindinis šių produktų privalumas yra tai, kad elektroninės cigaretės pilnai patenkina rūkančiojo nikotino poreikį, be jokio degimo proceso, dervų ar blogo kvapo - elektroninėse cigaretėse vietoje dūmų yra išgaunamas garas, kuris labai greitai išsisklaido ore.

E-cigaretę sudaro kelios dalys: pakraunama ličio baterija ir kaitiklis su kapsule. Baterija maitina kaitiklį, o šis įkaitina skystį su nikotinu, esantį kapsulėje. Skystis pradeda garuoti, o garus rūkantysis įtraukia. Šis procesas, tarp naudojančių elektronines cigaretes, yra vadinamas „garinimu“, o naudotojas – „garintoju“.

Elektroninių cigarečių naudotojai giria šiuos gaminius ir teigia, kad pradėjus šias naudoti, daugelis pilnai atsisakė įprastinių tabako gaminių. Taip pat garintojai pastebi, kad atsisakius tabako vėl pradėjo geriau jausti kvapus bei skonį. Dažnas garintojas E-cigaretę garina patalpose, kadangi ši neskleidžia blogo kvapo ir nesukelia nepatogumų aplinkiniams.

Tarp vartotojų ir valdžios institucijų kyla ginčai ar šie produktai yra saugūs. Pastarosios siekia jas uždrausti. Vieną kartą LR Seimas jau prabalsavo už uždraudimą, o kad įstatymas įsigaliotų reikia prabaluosi dar kartą. Tai kelia didelį garintojų pasipiktinimą, kadangi jie įsitikinę, kad uždraudus E-cigaretes, bus apribota jų pasirinkimo laisvė ir prekes teks pirkti užsienyje, kai kuriems vėl sugrįžti prie tabako gaminių naudojimo. Taip pat garintojai aktyviai renka parašus peticijai prieš elektroninių cigarečių uždraudimą. Peticiją galite rasti čia

Šiuo metu vykstant debatams dėl šių prekių reguliavimo Europos sąjungoje, yra kalbama, kad ES nesiekia elektroninių cigarečių uždrausti. Ženevos universiteto medicinos mokslų daktaras Jean–Francois Etter teigia, jog elektroninės cigaretės yra žymiai saugesnės už tradicines ir yra duomenų, jog jos gali padėti mesti rūkyti.

Britų medicinos asociacija laikosi nuomonės, jog elektronines cigaretes reiktų įteisinti kaip vaistus ir jas galėtų skirti medikai tiems rūkaliams, kuriems įprastinės cigaretės tampa pavojingos gyvybei, o mesti rūkyti nėra galimybių. Tai pat pabrėžiama, jog gydytojai turėtų skatinti pacientus gydytis nikotiną pakeičiančiais produktais ir teigia, kad nors elektroninių cigarečių vartojimas dar nėra teisiškai reglamentuotas, tačiau tai geriau nei toliau rūkyti.

Kai kuriose valstybėse, pavyzdžiui, Naujojoje Zelandijoje, elektroninės cigaretės yra įteisintos kaip vaistai ir jų galima įsigyti tik specializuotose parduotuvėse. Danijoje, Kanadoje ir Australijoje jų prekyba, importavimas ir reklama teisiškai yra apribota. 

Nežiūrint kaip bepasisuktų politika elektroninių cigarečių klausimu, panašu, kad jos niekur neišnyks, tuo labiau, jog jų gerbėjų ratas sparčiai didėja. Šioje rinkoje į lyderio pozicijas nusitaikė pasaulinė elektroninių cigarečių kompanija „F&S“, kurios produkciją galima įsigyti ir Lietuvoje adresu: www.FSECIG.lt

„F&S“ produktai

„F&S“ ženklo prekių asortimentas labai platus, o kai kurie populiariausi produktai aprašyti žemiau:

E-skystis yra elektroninės cigaretės užpildas.

Jis gaminamas iš propileno glikolio, augalinio glicerino ir aromatinių medžiagų. Taip pat jo sudėtyje yra nikotino, todėl garindami elektronines cigaretes jausitės parūkę. Yra siūloma daugybė E-skysčio skonių, nuo skirtingų tabako variacijų iki vaisinių ar egzotiškų aromatų. Taip pat galima išsirinkti E-skysčio stiprumą. Patyrę garintojai gali pasigaminti individualų E-skystį, naudodami bazes bei aromatus.

Mini-T yra nedidelių matmenų elektroninė cigaretė su pakraunama baterija ir pildomomis E-skysčio kapsulėmis.

Mini-T baterija yra automatinė, todėl nereikės spausti mygtuko traukiant garus. Šią el. cigaretę renkasi dėl jos grakštaus dizaino bei kompaktiškumo.

Mini Upgraded elektroninė cigaretė – tai atnaujinta Mini-T.

Kaip ir pirmtakas, ji yra grakštaus dizaino bei kompaktiška, o kapsulė ir kaitiklis pakeisti naujos kartos mini katomaizeriu, kuris lengviau naudojamas ir pildomas bei turi geresnę apsaugą nuo pratekėjimo. Mega-C elektroninė cigaretė – tai puikus pasirinkimas tiems kam reikia ilgesnio baterijos veikimo laiko.

Mega-C baterija yra rankinio valdymo (traukiant reikia spausti mygtuką). Taip pat joje įdiegta užrakinimo funkcija: 5 kartus paspaudus mygtuką, baterija užsirakins ir nereaguos į paspaudimus. Tai yra puiki apsauga nuo atsitiktinių paspaudimų, jei Mega-C nešiojatės kišenėje. Norint bateriją aktyvuoti tereikės vėl 5 kartus paspausti mygtuką. Šioje el. cigaretėje yra naudojami 1.6 ml talpos katomaizeriai.

NUKE elektroninė cigaretė – tai mechaninis MOD’as, skirtas naudoti su didelėmis baterijomis ir kaitikliais.

Priklausomai nuo konfigūracijos, šioje el. cigaretėje gali būti naudojamos 18500 ar 18650 tipo baterijos, kurių talpa gali siekti iki 3400 mAh ar daugiau. Baterijas galėsite išimti iš NUKE el. cigaretės kevalo ir pakrauti atskirai. Taip pat su šia elektronine cigarete galėsite naudoti 3,5 ml Vivi Nova ar didesnius katomaizerius. Šį gaminį renkasi patyrę garintojai, kuriems garinimas yra hobis.

F&S elektroninės parduotuvės:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(0)
(4)

Komentarai (15)