Naujas požiūris: pristatytas išmanusis telefonas su „Intel“ procesoriumi  (0)

Pasirodo, kad „Intel“ procesorius galima naudoti ne tik asmeniniuose ir nešiojamuosiuose kompiuteriuose, bet ir išmaniuosiuose telefonuose. Šį rizikingą techninį sprendimą ryžosi įgyvendinti ir kompanija „Prestigio“. Trečiadienį bendrovė Lietuvoje pristatė pirmąjį savo telefoną su „Intel“ procesoriumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„MultiPhone 5430“ turi „Intel Atom Z2420“ procesorių. Nešiojamiesiems kompiuteriams skirtos mikroschemos rodikliai nėra stebuklingi: greitis siekia 1,2 GHz, o branduolių tėra vienas. Panašių galimybių procesorius turi pigiausi išmanieji telefonai, bet naujojo „Multiphone“ kaina nėra labai maža - Lietuvoje įrenginys bus parduodamas už 700 litų.

Tad kuo „Prestigio“ ir „Intel“ ketina patraukti potencialius pirkėjus?

„Kompanijos „Intel“ procesoriai pakeitė patį išmaniųjų telefonų veikimo principą, - teigia „Intel“ verslo vystymo vadovas Baltijos šalims Ramūnas Domarkas. Anot jo, telefonai su šios kompanijos procesoriais gali veikti greičiau be jokių trikdžių, o naujosios platformos dėka bus apčiuopiamai prailginta ir baterijos tarnavimo trukmė.

R. Domarkas mano, kad „Prestigio“ pasirinktas „Atom Z2420“ procesorius puikiai atspindi šio meto situaciją Rytų Europos rinkoje, kur didėjant mobiliojo interneto vartojimui, reikalaujama ir vis greitesnių mobiliųjų platformų sprendimų.

Į „MultiPhone 5430“ įdiegta „Android“ operacinė sistema. Įrenginys turi 4,3 įstrižainės ekraną, FM radiją, 8 megapikselių kamerą. Kaip teigia gamintoja, kamera per vieną sekundę gali padaryti net iki 8 nuotraukų. Sprendžiant iš techninių duomenų, „MultiPhone 5430“ galima priskirti prie vidutinės arba ekonominės klasės telefonų.

Ar jis sugebės išsikovoti vietą po saule, ar „Intel“ procesoriai taps įprasta telefonų dalimi? Tai klausimai, į kuriuos dabar sunku atsakyti. Naujasis telefonas prekyboje pasirodys nuo liepos vidurio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(0)
(2)

Komentarai (0)