5 priežastys, kodėl „Android“ laimi prieš „iOS“  (10)

Kad ir kokia graži, blizganti ir gerą įvaizdį turinti būtų „iOS“, ji vis tiek pralaimi kovą su gerokai buitiškesne, chaotiškesne, bet populiaresne „Android“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be abejo, „Apple“ praranda vartotojos ne vien dėl žaliojo robotuko kaltės – paskutiniu metu į išmaniųjų rinką gana smarkiai veržiasi ir „Windows Phone“. Bet pasvarstykime, kokie yra būtent „Android“ sistemos privalumai „iOS“ atžvilgiu.

1. Įrenginių įvairovė

Ar kada skaičiavote, į kiek įrenginių diegiama „iOS“? Taip, į septyniolika: 6 „iPhone“ modeliai, 5 „iPod Touch“, 5 „iPad“ modeliai ir antrosios kartos „Apple TV“.

O į kiek įrenginių diegiama „Android“? Galutinio skaičiaus turbūt nežino net ir pati „Google“, nes kinai leidžia ir visokius abejotino legalumo įrenginius, į kuriuos diegia baisiausiai išdarkytas, bet vis tiek „Android“ versijas.

Be to, „iOS“ įrenginiai prieinami tik jau labiau pasiturintiems vartotojams, o pigiausias „Android“ išmanusis – „Magicon M3 Atom“ – tekainuoja 150 litų. Nors tai nereiškia, kad „Android“ diegiama tik į ekonominės klasės išmaniuosius – štai pavyzdžiui Anglijoje gaminamas rankų darbo „Vertu Ti“ su titano korpusu ir safyro kristalų ekranu kainuoja 10 000 JAV dolerių.

2. Gamintojų konkurencija

„Samsung“ konkuruoja ne tik su „Apple“, bet ir su „Sony“, „LG“ ir „HTC“. Ir visi jie (išskyrus „Apple“, žinoma) naudoja „Android“. O ką duoda konkurencija? Taip, greitą progresą ir inovacijas – juk kiekvienas stengiasi, kad jo aparatas būtų ne tik geresnis už konkurentų, bet ir rinkoje pasirodytų kuo greičiau.

O „Apple“ verda savo sultyse ir laikosi politikos „vienas įrenginys tiks visiems“.

3. Atvirasis kodas, laisva rinkos sistema

„Android“ dvelkia laisve. Gali modifikuoti ką nori ir kaip nori, ir tuo naudojasi dauguma trečiųjų šalių gamintojų. Žinoma, visada yra dvi medalio pusės, ir tokia laisvė sukuria nemažai problemų – saugumo spragos, virusai. Bet tai tik didina „Android“ skverbtį.

Trečiųjų šalių gamintojai diegia „Android“ į visur, pradedant išmaniaisiais telefonais ir baigiant žaidimų įrenginius (gal jau bandėte „Ouya“?)

Taip pat – mikroprogramų kūrėjams nepalyginamai lengviau publikuoti savo darbus „Google Play“ parduotuvėje.

4. Stipri kūrėjų bendruomenė

Ar teko kada girdėti, kad kas nors „laužtų“ savo „iPhone“ ir patys tobulintų „iOS“? Skamba juokingai, ar ne?

O „androidininkai“ taip daro. Stiprios kūrėjų bendruomenės kuria ir naudoja savas – neoficialias – „Android“ versijas, kurios kai kuriose srityse veikia net geriau, nei oficialiosios – pavyzdžiui, „Cyanogen“, „Open Kang“, „Miui“ ir kt. Optimaliau išnaudojami telefono resursai, pridedama naujų sprendimų ir funkcijų.

5. Teigiama „Google“ įtaka

Galime kritikuoti „Google“, vadinti ją Didžiuoju Broliu, bet vieno dalyko nepaneigsime – kompanija yra sukūrusi tikrai gerų produktų, kurie yra nemokami pinigine prasme. Ir nors „Google“ ne itin kišasi į pačią „Android“, šie dalykai nejučia perimami – galima rasti tikrai daug programėlių, kurios itin praturtina naudojimąsi išmaniuoju, gyvenimą daro patogesnį, yra tikrai kokybiškos, o nekainuoja nė cento.

Apibendrinant visus šiuos punktus, iš tiesų viską galima sutraukti vos į tris žodžius: „Google“ nebijo eksperimentuoti. Be abejo, kur eksperimentai, ten ir klaidos, ir nesėkmės, bet tai – greitas ir užtikrintas kelias į sėkmę. Nes jei neklysti – reiškia, nieko nedarai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(18)
(0)
(1)

Komentarai (10)