Lietuvos jaunuoliams teks persėsti į lėtesnius automobilius?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arijas 2013-07-05 12:01
Visi iškart jaunimą puola. O kaip apie tuos "senus vilkus"? Jaunas vairuotojas ne visada jaučiasi drąsiai už vairo, bet kai tie seniai įsivaizduojantys Šumakeriais skraido tai visiem pochui. O kaip jiems baudas didins? Metų metus vairuoja, o vistiek už vairo chuliganina.
Smėlis 2013-07-05 12:04
70kW tai realiai apriboja mašinos dydį, o ne greitį. Ar tai sprendimas, tai labai abejoju. Man jau aišku nusišvilpti, nes nepatenku į tą kategoriją, bet realiai, tai prasmės nematau.
Arns 2013-07-05 12:08
immortallt, mažiau karščiuokis. Pasižiūrėk kiek kaimuose "beturčių" be teisės važinėja, girtauja ar mėgsta viršyti greitį, bet nemoka baudų, o išieškoti nėra kaip, nes viskas ant žmonos/mamos/tetos/močiutės. Tad tik baudų atidirbimas ar realus areštas gali atbaidyti nuo noro pažeidinėti. Jei išsinuomoji, tai juo labiau nėra bėdos, priėmus tokį įstatymą bendrovės apsirūpintu ir tinkamais automobiliais. O pasakyk, kam reikia iš karto kokio sportinio BMW, GTR ar 370? Didžiajai daliai mažo automobilio pakaks ilgam. P.S O kame bėdos? Blogas pavyzdys užkrečiamas, tai reikia jį ginti? Priimi normalų įstatymą, atitinkamai baudi ir visi žino taisykles pagal kurias galima žaisti. O anot tavęs, jei jau tai neįprasta, tai iš karto blogai, tad geriau palikti tai kas yra blogai.
andriulis 2013-07-05 12:10
Vw UP ir visi VW grupės automobiliai pagaminti ant UP bazės. Ford ka, renault twingo ir t.t. Ir ko Jūs čia prikibot prie vienintelio atvėjo? Žmogų ir su dviračiu gali mirtinai nutrenkti, bet esmė labiau akcentuojama apie eismo dalyvius. Kažin kodėl draudimas skaičiuoja draudimo kainą jaunimui didesnę? Gal už gražias akis? ar už didesnę riziką? Pats buvau 18metų ir prisimenu kaip pats ir kaip draugai lakstydavo, gerai, kad viskas gerai baigėsi. Arns - pasiūlymas man priimtinas. Jūs to norit ar nenorit, bet kažkoks sprendimas turi būti priimtas ar tai per apribojimus litražui, ar KW, ar per draudimo kainą.
Arns 2013-07-05 12:13
tam ir būtu rimtesnės atsakomybės. O dabartiniam jaunimui iš vis galima padaryti, kad jei jau praradai teises esant apribojimui, tai tiek pat apribojimo laiko prisideda į ateitį kai vėl atgaus teises. Tad "amžinus jaunuolius" visą laiką ribos draudimai. Aišku gali su bet kuo įsibėgėti iki didelio greičio. Tačiau nepalyginimai ilgiau. Kai dabar nemažai perėjų saugomos kalnelių, bent jau mieste mažesnis noras lakstyti bus. Plius jei silpnesni stabdžiai, tai patys turės susimąstyti koks gi jų realus panaudojimo laikas.
immortallt 2013-07-05 12:14
Ai beje, jei priims šį įstatymą dar šiais metais, teks atleisti darbuotoją. O išeitinių prisiteisti iš valstybės ar kaip? Arns, ar aš prieš baudų didinimą ir griežtinimą? Aš esu 100% už. Ir mašinos konfiskavimas pirmas žingsnis. Toliau, visų valstybės paslaugų apjungimas į vieną - kol baudų nesusimokėjęs, negauni absoliučiai jokių išmokų ar valstybės paslaugų, išrašų ir t.t. Kai reikia išsinuomoti kelias dienas prieš, o tau dar nėra 21 metų, didelio pasirinkimo nebūna. Imi, tai kas yra. Wow... tik sportiniai BMW, GTR ar 370 yra daugiau nei 70kw... Net tas mažas automobilis gali būti daugiau nei 70kw. O aš pvz Klaipėda-Vilnius kai važinėju, neimčiau miestinio, nes su tuo miestiniu, nulėksi nuo kelio dar, kai vėjelis iš šono papūs. Koks blogas pavyzdys? Tai atitinkamai ir bauskit, tuos kurie prasižeidinėja. O tai dabar maždaug taip, vienas prasižengia - baudžiami visi ir neadekvačiai. Dar toliau, toks apribojimas yra be ryšio. Galėjo ir motoroleriu lėkti jis ir vis tiek būtų galėjęs užmušti, o galios nė pro kur tiek. Tiesa, man šitas apribojimas asmeniškai nieko nereikštų, bet dalbajobizmų nekenčiu. Arns, tu ir vėl tą patį. Tie, kurie taip lakso, pofik jiems ar teises turi ar atimtos.
Arthuras 2013-07-05 12:35
Tu supranti, kaip apriboji eilinį pilietį? Gali rinktis vos iš kelių automobilių. Dėl ko?.. Kad vienas bukaprotis padarė avariją Bet aš ir naivuolis, vis stebiuosi, iš kur tokių "proto bokštų" randasi...
Arns 2013-07-05 12:41
immortallt, tai ir sakau, kad teisių atėmimas turi būti prie švelniųjų baudų. Pagrindinės baudos: automobilio atėmimas, viešųjų darbų skirimas atidirbti baudą (jei dirbi, imsi atostogas arba lėksi iš darbo), realus sodinimas į tam skirtas įstaigas... Patikėk, iš gavusių teises bene 10% žino kas tas automobilis, nes likusi dalis arba piktybiniai pažeidinėjai (efektyviau paspausti, užlysti) arba labai neužtikrinti vairuotojai (nemato, nejaučia). Mažesnės galios automobilis apribos gaidelius, o prastai vairuojantiems suteiks labiau jaučiamų gabaritų automobilius. Golf tikrai ne pilnai miesto automobilis, Megane, 301 ir t.t. Plius senesnės, jei jau reikia labai didelės. Be to nepamirškime, kad atsiradus paklausai, ir visi gamintojai bei nuomotojai pasirūpintu atitinkamomis mašinomis. Plius priėmus svarstymą, laisvai galima ir pakelti galią arba įvesti galios/svorio santykį. Arthuras, tai skaityk ką rašau. Atitinkamos sąlygos atgrąsys nuo noro taip elgtis, nes baudos dydis taptu mažiausių rūpesčiu. Bet tereikia noro. Tas pats ir su galingesniais automobiliais, prižiūrint labiau patyrusių žmonių, tavęs neribotu niekas, o nepatogumai jau neišvengiamas dalykas. Gi ne visi teroristai, bet apribojimai pvz lėktuvuose kliūna visiems. Bet dėl saugumo nutylime tuos suvaržymus. Kodėl kelyje turėtume pataikauti ereliams?
Ketleris 2013-07-05 12:44
Kiek kartų šitas jaunuolis buvo pagautas pažeidžiant eismo taisykles? Kodėl jis dar buvo su teisėmis? Ir vat kažkas sumastė įstatymą kuris palies visus išskyrus budulius, etatinius pažeidėjus ir t.t. juk variklius jie gali tiuninguot, o gaideliai tikrai nepraleis šios galimybės, o etatiniam pažeidėjam toki ribojimai negalioja. Anekdotas... pakels draudimo kainas? Budulis iš kažkur turi pinigų bembui turės tų pinigų ir draudimui[etatinis pažeidėjas nieko nemoka], o varguolis pigaus vienatūrio negalės išlaikyt iš minimumo...
immortallt 2013-07-05 12:53
Arns, tu čia kalbi apie Vokietiją gal kokią? O kas dėl apribojimų lėktuve, tai jie veikia. Čia jie tiesiog populizmas eilinis. Kaip pakelti minimumą. Realus efektas - padidėjo šešėlis. Taip ir čia, neva suvaržys lakstančius, o realiai nukentės tik niekuo dėti. Ar čia įsivaizduoji, kad jiems bus gaila kitų, kurie už juos kenčia? Tau čia ne amerikoniški romantiniai filmai.
Smėlis 2013-07-05 12:54
Galingesnė mašina iki 100 km/h bėgėjasi lėčiau už gerokai silpnesnę. Tai kur kW apribojimo logika? Čia kaip draudimas pagal litražą, nors turėtų būti pagal kilovatus. Yra begalė mažakilovačių mašinų, iš kurių bus galima rinktis buduliams, jei norės skraidyti. O kur dar tiuninimas, kurio apskritai nelabai sukontroliuosi? Esmė ne kilovatai, o savimonė.
Pofke 2013-07-05 12:57
Esu labai pasipiktinęs šiuo įstatymu. Visų pirma, sutinku su tais, kurie mano, jog kW skaičius turi labai menką įtaką avaringumui, juk mažesnis agregato galingumas nesuteiks daugiau proto. Antra, norėčiau truputį pakalbėti apie kiek konkretesnę situaciją. Man 20 metų, turiu 2 mažus vaikus ir vairuoju šeimyninį automobilį Toyota Corolla Verso su 2.2 dyzeliu - 130kW. Tai ką man daryti tokiu atveju? Mašinos į mažesnę keisti tikrai nesinori, o parodykite Jūs man normaliai traukiantį vienatūrį, kurio variklio galia mažesnė negu 100kW. Na, o pabaigai norėčiau pasiūlyti kitokią alternatyvą. Kodėl gi neįvedus tokio apribojimo kaip tam tikras kW skaičius tonai (kW\t). Nes dabar susidaro toks įspūdis, kad jaunas vairuotojas negali važinėti su didesniu automobiliu negu Honda Civic.
Smėlis 2013-07-05 12:59
O kas tai valdžiai rūpi? Pareikš, kad nebuvo ko tokiam amžiuje vaikų prisidaryti. Nors apsisukę aiškins, kad gimstamumą reikia didinti.
Arthuras 2013-07-05 13:00
Arns, bėda ta, kad tu niekaip nesuvoki, jog tai erelių neapribos. Jei erelis sugeba viršyti greitį 2x, arba 50km/h+ ir jam nerūpi, kad jį pagaus policija, atims teises, reikės mokėti baudą, tai tokie pat buduliai važinės ir su 200kw ir jiems bus nusispjaut. Nukentės kaip tik tik tie, kurie laikosi KET. Bravo! Turbūt to ir siekiam?
Arns 2013-07-05 13:18
jiems pochum, nes žino jog ant jų vardo nėra turto ir baudas kiek nori tiek skiria. Tad galime tik riboti galimybes bei griežtinti ne vien piniginę atsakomybę. Deje vietoje rezonansinių avarijų dalyvių nušauti negalime. Tad arba bandyti ribojimais pažaboti arba vis tikėtis kad kažkuri karta išsidaužys taip jog kitiems praeis noras. Smėlis, suprantu ką nori pasakyti. Bet kaip siūlai gintis nuo tiuningų 90-ųjų ir kiek vėlėsnės kartos, kai galingas variklis į lengvą automobilį įmestas padaro jį sportiniu bolidu? Pripažinkim jog pagal žuvusiuosius kelyje, tenkančius gyventojų skaičiui mes esam labai rimti lyderiai ir tam tikrų priemonių reikia. Nes vien graudžiais pamokslais ir socialinėm reklamomis neapsiginame.
andriulis 2013-07-05 13:20
Vw Sharan, ford galaxy 66kw PD variklis Traukia kiek tavo toyota. Ir iš viso kas čia per pasipiktinimai? Kodėl tuomet išlaikius motociklo teises negaliu sėsti prie "britvos" vairo? Kodėl išlaikius sunkvežimio teises iš karto negaliu vairuoti "fūros"? Tipo gi proto KW nepridės ar mašinos dydis? a? Jaunimas priskiriamas prie rizikingos grupės, todėl jiems ir draudimai brangesni ne šiaip sau. Kažkaip gyvendamas Airijoje nepastebėjau jog jaunimas ten važinėtų su vidutinio litražo mašinom, nes draudimai brangsta drąstiškai. Visi stengiasi vairuoti iki 1.3variklio tūrio.
immortallt 2013-07-05 13:25
Priemonės turi būti veikiančios, o ne dėl vaizdo. Apribojimas iki 70kw niekaip nepaveiks tų, kurie piktybiškai laksto. Atsakomybės, baudų skyrimo ir administravimo tvarkos griežtinimas tik kažką gali keisti bei žinoma kultūros auginimas.
Smėlis 2013-07-05 13:26
Priemonių reikia. Ir griežtų. Bet kW ribojimas man labiau primena PR kompaniją, kuri gali atrodyti gerai nepasigilinusios visuomenės akyse. Bet tai ir viskas. Realios naudos nebus, o jauniems tėvams su keliais vaikais (kurių gal ir nėra tiek daug, bet visgi yra) gali būti padaryta žala. Visgi turint kelis vaikus išties geriau turėti didesnę mašiną. O didesnei mašinai ir kW ženkliai daugiau reikia. Beje, greitėjimui labiau ne kW reikalingi, o Nm. Taigi teoriškai, netgi ne tas techninis parametras bandomas apriboti.
Arthuras 2013-07-05 13:27
Ką tu čia dabar skiedi eilinį sykį. http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12838.html beveik 20s iki 100km/h. http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/32202.html Kaip su tokiu Sharan'u kažką aplenkt, įsiliet mieste į eismą?.. Lavonas gi konkretus.
andriulis 2013-07-05 13:31
Immortallt - tu gali nuo to kraštutinumo toliau atsitraukti? Be psichopatų paranojikų yra ir normalių žmonių kurie retkarčiais savaitgaliais prieš panas bando pasidemontruoti kaip Jų mašina traukia, o tuomet įvyksta autoavarijos kur greitis pastrigęs ne ant 60km/h? a? Tai toks jaunimas paprasčiausiai norėdamas kažką pademonstruoti liks nieko nekandęs su 14sec mašina.