Buvę Nokia inžinieriai darbuojasi prie „neužmušamų“ išmaniųjų telefonų  (4)

Sunkūs laikai privertė kompaniją Nokia „išbarstyti“ daug talentingų darbuotojų, kurie, beje, nelinkę sėdėti be užsiėmimo. Pavyzdžiui, vieni išeiviai sukūrė kompaniją Adaia, kurios personalą šiuo metu sudaro apie 16 žmonių, o vadovauja Heikki Sarajärvi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ambicijų buvusiems Nokia darbuotojams tikrai netrūksta: Adaia ketina užkariauti elitinių išmaniųjų telefonų rinką, kurių kainos siekia daug daugiau nei 1000€.

Suomių leidinys Digitoday rašo, jog kompanija neketina eiti Vertu pramintu keliu ir susikoncentruos ne į brangias medžiagas, bet į mobilių įrenginių galimybes atlaikyti pačias nepalankiausias aplinkos sąlygas. Adaia išmanieji telefonai potencialiai gali būti panardinti po vandeniu į keletą dešimčių metrų gylį ir keliauti kartu su alpinistais į Everesto viršūnę. Kartu Adaia svarsto galimybę įdiegti palydovinio ryšio adapterį.

Įrenginio prototipas, veikiantis su operacine sistema Android, turės 4,8“ įstrižainės ekraną, svers apie 240-250 gramų, o korpuso storis bus apie 17 mm. Inžinieriai netgi numatė akumuliatoriaus „karštojo keitimo“ galimybę, o tai turėtų labai praversti tiems, kurie mėgsta ekstremalias sąlygas. Adaia atstovai teigia, kad išmaniuosius telefonus gamins labai nedideliais tiražais – vargu, ar pasaulyje atsiras daug ekstremalų, kurie už panašius telefonus norės atiduoti iki 5000€.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(2)

Komentarai (4)