Rusija ruošiasi pastatyti pirmąją pasaulyje atominę elektrinę, kuri bus panaši į laivą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zaliaakis 2013-07-08 22:00
super ideja, nors jau senokai girdeta. Aktualu butu pakeisti tas elektrines kurios prie juros kranto. Koks cunamis ar stipresne audra- toliau i jura ir ,,ramu,, Aprimo, atgal... ps. as visai sutikciau kad butu alternatyvu pries atoma...
immortallt 2013-07-08 22:48
Jo, tik normalios atominės 700-1,400 MW galia, o čia tik 5-10% to. Kaina bus irgi atitinkama.
hamann 2013-07-09 09:32
dzo 2013-07-09 21:46
Ir manai tai bus saugu ir imanoma? Pirma - pati neplauks, bus gerai prisvartuota - reiks daug laiko kol ja isjungt, atjungt nuo tinklo ir nubuksyruot i saugia vieta. Manau greiciau yra stacionaria jegaine isjungt. Antra - nutempimas jos i jura negarantuoja saugumo. Fukusima buvo isjungta ir paruosta cunamiui, bet ivyko nenumatytas atvejis. Kurskas ir nuskendo. Tas pats ir cia gali but.
Arns 2013-07-09 22:18
nepanikuoji pagalvojęs kiek pasaulyje jau plaukioja atominių lėktuvnešiu, atominių povandeninių laivų bei atominių ledlaužių? Kiek kasmet paleidžiama palydovų, kurie savyje turi gabena radioaktyvių medžiagų? Saugumo 100% nėra, o atominė elektrinė negali būti staigiai sustabdyta, nes ji "aušta" bent kelias dienas. Tačiau visi "plaukiojantys" reaktoriai lyginant su stacionariais turi pliusą, jei jie pašalinami nuo pavojaus zonos, jo aušinimas nesutrinka (kas būtent ir sukėlė nelaimę Fukušimoje). P.S nuo cunamio nėra sunku pabėgti, užtenka keleto kilometrų nuo pakrantės (atstumas jau individualiai priklauso nuo jūros dugno gylio) ir tai tėra nedidelė bangelė. Būtent todėl per cunamius daugiausiai nukenčia maži laiveliai, ypač jachtos, kurios paliekamos be įgulos bei remontuojami laivai. Visi kiti įspėjus apie pavojų pasitraukia nuo kranto ir nenukenčia.
dzo 2013-07-10 00:31
Nepanikuoju. Tiesiog man neatrodo labai tinkama alternatyva stacionariai elektrinei. Salyginai maza galia - daug ju reiks, pacios neplauks - sudetingas ir letas buksyravimas palyginus su atominių lektuvnesiu. O palydovai - kita tema, tiek ten ir tera to plutonio (kuriuose isvis jo yra), o ir naudojamas savaiminis skilimas ir silumos atidavimas.
Arns 2013-07-10 09:25
Na jei planas aprūpinti laikinas gyvenvietes (pvz mokslininkų ekspedicijas arktyje) arba įvykus pakrantėje nelaimei atstatyti tiekimą tai kodėl gi ne. KIlnojama turi labai didelius pliusius, išsprendžia nuolatinę kuro aprūpinimo problemą generatoriams, su kuria susiduriama dabar. Bet palydovai, jei įvyksta nelaimė, neretai sprogsta pakankamai aukštai nuo žemės, ir radiacine tarša "pamaitina" kur kas didesnius plotus nei įvykus bet kuriai kitai radiacinei nelaimei (išskyrus žinoma branduolinius ginklus)