Japonija padės Europai padidinti Interneto spartą 5000 kartų  (5)

Europos Sąjungos (ES) speciali komisija prisipažino, kad Interneto vidutinė sparta Senajame Pasaulyje sudaro apie 19,7 Mbit/s. Be to, kasdien visame pasaulyje generuojama apie 1,7 petabaitų (PB) informacijos. Šis skaičius vien per 2012 metus padvigubėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimasi, jog 2019 metais kasdien atsirandančių duomenų kiekis padidės 12 kartų. Turint omenyje šiuos skaičius, 19 Mbit/s – tai tiesiog niekas. Jau dabar galima įsivaizduoti JAV saugumo agentą, atvažiavusį į Europą. Sistema PRISM baisiai stabdo, ataskaitos laiku atsiųsti neįmanoma – kenčia žmonės. Padidinti globalaus tinklų duomenų perdavimą iki 100 Gbit/s – tai didžiausias artimos ateities prioritetas, mano Europos Sąjungos atstovai. Pridėkite dar Daiktų Internetą ir milijardus daviklių, kurie siųs Internetu įvairiausių informaciją, ir jūs pasibaisėsite taip, kaip pasibaisėjo ES biurokratai.

Norėdama išspręsti Interneto spartos problemą, ES ima įgyvendinti eilę projektų su Japonijos kompanijomis. Tai STRAUSS, MiWEBA, NECOMA, GreenICN, ClouT ir FELIX. Projektas STRAUSS – tai visų svarbiausias, kuris optinių kanalų spartą padidins iki 100 Gbit/s (ir daugiau). Projektas MiWEBA numato bevielių kanalų spartos didinimą, jis pavestas garsiajam Fraunhofer institutui. Už saugumą bus atsakinga projektas NECOMA, kuris numato rizikos ir grėsmių įvertinimo sistemos sukūrimą.

GreenICN turėtų padėti padidinti duomenų perdavimo tinklų energetinį efektyvumą, o tai labai svarbu tuo atveju, jei susidursime su katastrofomis ar stichinėmis nelaimėmis. Aišku, japonams tai yra ypač aktualu, tačiau panašu, kad jie sugebėjo įtikinti ir europiečius. Už Daiktų Internetą bus atsakingas projektas ClouT. Pastarasis apjungs „debesų“ technologijas ir Didelių Duomenų kryptį – galybei visokiausiuose įrenginiuose įdiegtų sensorių geresnį dalyką sugalvoti sunku. Galiausiai FELIX taps eksperimentine baze, kurioje bus galima išbandyti visokiausias naujas idėjas.

Tarp kompanijų, kurioje taip pat dalyvaus šiuose projektuose, įvardintos Orange, Telefonica, NTT, KDDI, ADVA, NEC, Panasonic, STMicroelectronics ir Intel.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (5)