Nešiojamų kompiuterių gamintojai sunerimę dėl naujo Apple patento  (5)

Kompanija Apple JAV patentų ir prekinių ženklų organizacijai USPTO neseniai padavė naują paraišką, kuria siekiama užpatentuoti kompiuterinį lizdą, apjungiantį USB ir SD atminties kortelių sąsajas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinis lizdas leistų dar labiau suploninti nešiojamų kompiuterių korpusus. Antra vertus, taivaniečių ultrabookų gamintojai jau dabar yra susirūpinę, jog minėtas Apple patentas gali suteikti amerikiečių korporacijai konkurencinį pranašumą ultra plonų kompiuterių segmente.

Ekspertų teigimu, paprastai SD atminties kortelių lizdo plotis sudaro apie 27,1 mm, tuo tarpu USB lizdo – apie 13,5 mm. Tokiu būdu, jei abu lizdai bus apjungti į vieną (kaip tai galima stebėti USB/eSATA atveju), galima atlaisvinti apie 12-13 mm ploto nešiojamo kompiuterio šone. Pastarąjį būtų galima panaudoti naujų periferinių jungčių diegimui.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai mobilių kompiuterių gamintojai pamato problemų naujuose Apple patentuose. Priminsime, kad prie kurį laiką kompanija iš Kupertino padavė paraišką, kuria siekiama užpatentuoti pleišto formos MacBook Air korpusą, kuris vizualiai suplonėja, žvelgiant nuo ekrano lietimui jautraus laukelio link. Geometrinių figūrų patentavimas kompanijai Apple tapo puikiu ginklu, kuris jau ne kartą panaudotas teisminiuose ginčuose su konkurentais.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (5)